Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija paragino numušto Malaizijos lėktuvo aukų artimuosius kaltinti olandų tyrėjus

Rusijos federalinė oro transporto agentūra „Rosaviatsia“ išsiuntė laiškus virš Rytų Ukrainos numušto Malaizijos oro linijų lėktuvo aukų artimiesiems. Laiškuose siūloma reikalauti daugiau objektyvumo iš olandų tyrėjų, kurie dėl katastrofos apkaltino Kremliaus remiamus separatistus, skelbia naujienų agentūra „TASS“.
Vieta, kur sudužo numuštas Malaizijos oro linijų lėktuvas
Vieta, kur sudužo numuštas Malaizijos oro linijų lėktuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Rosaviatsia“ vadovo pavaduotojo Olego Storčevojaus teigimu, olandų tyrėjai nesidalino jokia informacija ir slėpė nuo visuomenės tyrimo eigą. Pasak jo, Nyderlandai turėtų paaiškinti aukų artimiesiems, kodėl tyrimas užtruko taip ilgai, o jo rezultatai tokie abstraktūs.

Šis laiškas tapo savotišku atsaku aukų artimųjų laiškui Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui. O.Storčevojaus teigimu, Nyderlandų tyrėjai ignoravo Rusijos jiems siunčiamą informaciją.

Olandų tyrėjai spalio mėnesį paskelbė galutinę 2014 metų liepos 17-ąją įvykusios lėktuvo katastrofos tyrimo ataskaitą, kurioje teigiama, kad laineris „Boeing 777“ buvo numuštas virš Rytų Ukrainos raketa, paleista iš Rusijos gamybos zenitinio raketų komplekso „Buk“.

Lėktuvas subyrėjo ore, o jo nuolaužos pažiro didelėje teritorijoje, kontroliuojamoje prorusiškų separatistų. Per katastrofą žuvo visi 298 orlaiviu skridę žmonės, dauguma kurių buvo olandai.

Vakarų šalys ir Kijevas tvirtina, kad raketa buvo paleista iš prorusiškų sukilėlių kontroliuojamos teritorijos, bet Maskva tai neigia ir kaltina Ukrainos vyriausybės pajėgas.

„Buk“ raketinių sistemų gamintojas „Almaz-Antej“ netgi išplatino alternatyvią ataskaitą, kurioje tikino, kad teritoriją iš kurios buvo paleista lėktuvą numušusi raketa buvo kontroliuojama ukrainiečių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius