-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija: JAV koordinuoja ginklų tiekimą Sirijos sukilėliams

Rusija ketvirtadienį apkaltino Vašingtoną ginklų tiekimo Sirijos sukilėliams „koordinavimu“, nepaisant Valstybės departamento tvirtinimo, kad Jungtinės Valstijos netiekia ginklų į Siriją.
Gyvenimas Sirijoje
Sirija. / Mjr. Andriaus Smilgos archyvo nuotr.

„Vašingtonas žino apie visokių ginklų tiekimą Sirijoje veikiančioms nelegalioms ginkluotoms grupuotėms. Be to, spendžiant iš JAV pareigūnų pareiškimų JAV žiniasklaidai, JAV koordinuoja šias siuntas ir teikia logistinę pagalbą“, - sakoma Rusijos užsienio reikalų ministerijos pranešime.

Rusijos generolas Nikolajus Makarovas trečiadienį sakė, kad su prezidento Basharo al Assado kariuomene kovojantys sukilėliai turi nuo peties paleidžiamų raketų „žemė oras“ sistemų „Stinger“, gaminamų Jungtinėse Valstijose", vadinamų MANPADS.

Valstybės departamento atstovė Victoria Nuland greitai paneigė, kad JAV tiekia tokius arba kokius nors kitus ginklus sukilėliams.

„Mes neteikiame ginkluotės pagalbos į Siriją“, - sakė ji ir pridūrė, kad  nuo peties paleidžiamos Sirijoje matytos raketos yra „sovietų senienos“.

Vis tik Rusijos užsienio reikalų minsiterijos pareiškime pripažįstama, kad „JAV netiekia sukilėliams MANPADS raketų tiesiogiai“, taip pat nenurodoma, kokią konkrečiai logistinę pagalbą JAV teikia.

Pasak N.Makarovo, tikėtina, jog ginklų sukilėliai įsigijo iš užsienio ir kad jie galėjo būti atgabenti įvairiu transportu, įskaitant keleivinius lėktuvus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius