Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija, JAV, Saudo Arabija ir Turkija surengs derybas dėl konflikto Sirijoje

Rusijos, Jungtinių Valstijų, Saudo Arabijos ir Turkijos užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį surengs derybas Vienoje dėl konflikto Sirijoje, o šis susitikimas bus jau antrasis per trumpesnį nei savaitės laikotarpį, trečiadienį pranešė vienas rusų diplomatas.
Vienoje prasidėjo Rusijos, JAV, Turkijos ir Saudo Arabijos derybos dėl Sirijos
Vienoje prasidėjo Rusijos, JAV, Turkijos ir Saudo Arabijos derybos dėl Sirijos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po keturšalio susitikimo, kuris prasidės ketvirtadienį 18 val. Grinvičo (20 val. Lietuvos) laiku, bus surengtos diskusijos penktadienį, kuriose taip pat galbūt dalyvaus Irano, Egipto, Irako ir Libano diplomatijos vadovai, „jeigu tos šalys teigiamai atsakys“ į Vašingtono pasiųstą kvietimą, pridūrė šaltinis.

Jungtinės Valstijos antradienį išreiškė viltį, kad „nuoširdus daugiašalis pakvietimas“ į šias derybas bus pateiktas ir Iranui, svarbiam Sirijos prezidento Basharo al Assado sąjungininkui, nors Vašingtonas ir Rijadas anksčiau nepritarė tokiam žingsniui.

JAV pareigūnai nesakė, kuri valstybė turėtų perduoti kvietimą Teheranui, taip pat nežinojo, ar Iranas jį priims, bet tikino, kad mielai įtrauktų į šį procesą šiitišką respubliką, jeigu ji nuspręstų tai padaryti.

Penktadienį vyksiančios derybos Vienoje laikomos galimybe užbaigti Sirijos pilietinį karą, jeigu būtų susitarta įkurti pereinamąją vienybės vyriausybę ir būtų atvertas kelias B.al Assado pasitraukimui.

Praeitą penktadienį per keturių šalių diplomatijos vadovų susitikimą nebuvo pasiekta jokio proveržio, nes išlieka didelių nesutarimų, ar B.al Assadas turėtų trauktis iš valdžios ir kada jis tai turėtų padaryti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius