Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija JT pareiškė, kad Ukrainoje rasti JAV dronai „koviniams“ uodams pergabenti

Rusija vėl grįžo prie karo pradžioje skambėjusių Kremliaus naratyvų apie tariamą biologinį ginklą Ukrainoje. Rusijos nuolatinis atstovas prie Jungtinių Tautų Vasilijus Nebenzia šį kartą nepagrįstai pareiškė, kad Ukrainoje rasta dronų, kurie turėjo pernešti užkrėstus uodus. Tai jis pasakė JT Saugumo Tarybos posėdyje.
Vasilijus Nebenzia
Vasilijus Nebenzia / „Scanpix“/AP nuotr.

Jo teigimu, Ukraina esą įgyvendino projektus, skirtus ištirti infekcijos išplatinimo per migruojančius paukščius ir šikšnosparnius galimybes. Jie taip pat tariamai turėjo apimti Rusijos teritoriją.

Be to, Rusijos kariai kovo mėnesį Chersono regione neva aptiko tris dronus su 30 litrų talpyklomis, kuriose buvo galima gabenti užkrėstus uodus.

„Žinoma, kad JAV užpatentuotas dronas, galintis platinti pavojingais virusais užkrėstus uodus. Visa tai kelia nerimą Rusijoje. Toks dronas į tam tikrą vietovę nugabena konteinerį su daugybe uodų-infekcijų nešiotojų ir juos paleidžia. Įkandę uodai užkrečia atakuojamus žmones ypač pavojingų ligų sukėlėjais“, – sakė V.Nebenzia.

Rusijos nuolatinis atstovas taip pat sakė, kad tokiais virusais užkrėsti kariškiai negalės „vykdyti savo užduočių“.

Nuo pat plataus masto invazijos pradžios Rusija nepagrįstai tvirtino, kad Ukrainoje esą vykdomos JAV programos biologiniams ginklams kurti. Anksčiau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad Ukrainos teritorija buvo „paversta biologinių eksperimentų poligonu“.

Be to, Rusijos propagandistai teigė, kad Ukraina „karinės ir biologinės programos tikslais“ naudojo paukščius iš draustinio „Askanija Nova“.

Rusija taip pat kaltina Ukrainą gaminant „nešvarią“ bombą. Gynybos ministras Oleksijus Reznikovas pakvietė JT ir TATENA stebėjimo misijas į Ukrainą, kad įsitikintų, jog Ukraina neketina to daryti.

Rusijai vienu iš pretekstų užpulti Ukrainą buvo ten esą kuriamas biologinis ginklas. Jau karo metu propaganda „atrado“ tariamai kovai ruošiamus karius-mutantus. Minint 8 mėnesius nuo plataus masto invazijos pradžios, paskelbta apie dar vieną grėsmę – Kyjivo esą ruošiamą „nešvarios“ bombos sprogimą. Šį pareiškimą paneigė ne tik prezidentas Volodymyras Zelenskis, bet ir JAV bei Jungtinė Karalystė. Tai yra propaganda – Ukraina neturi branduolinio, cheminio ar biologinio ginklo programos.

Plačiau apie tai skaitykite: Rusijos provokacijos dėl „nešvarios bombos“ tikėtasi seniai: propaganda – pagal scenarijų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius