Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija kariauja žiauriai, bet galėtų dar žiauriau: kas sulaiko V.Putiną?

Rusijos karo veiksmai Ukrainoje sugriovė miestus, pražudė dešimtis tūkstančių žmonių ir dar milijonus privertė palikti savo namus. Tačiau kai kurie karybos analitikai ir Vakarų ekspertai tyliai svarsto, kodėl Ukraina nepuolama dar įnirtingiau.

Rusija galėtų agresyviau atakuoti Ukrainos geležinkelius, kelius ir tiltus, kad sustabdytų Vakarų ginklų srautą į fronto liniją. Ji galėjo subombarduoti daugiau infrastruktūros aplink sostinę Kyjivą, kad Vakarų lyderiams būtų sunkiau aplankyti prezidentą Volodymyrą Zelenskį, šitaip pademonstruojant vienybę ir ryžtą.

Ir Rusija gali padaryti daug daugiau, kad pakenktų Vakarams – nesvarbu, ar tai būtų kibernetinė ataka, sabotažas, o galbūt dar labiau apribotas energijos eksportas į Europą.

Atrodytų, kad padėtį iš dalies galima paaiškinti visiška nekompetencija: pirmosios karo savaitės aiškiai parodė, kad Rusijos kariuomenė yra skystesnė, nei buvo manyta prieš invaziją.

Vis dėlto JAV ir Europos pareigūnai taip pat teigia, kad prezidento Vladimiro Putino taktika pastarosiomis savaitėmis atrodė nepaprastai atsargi – puolimas Rytų Ukrainoje lėtas, Ukrainos infrastruktūra naikinama palyginti santūriai, vengiama imtis veiksmų, galinčių paaštrinti konfliktą su NATO.

Akivaizdus santūrumas kovos lauke prieštarauja Rusijos valstybinės televizijos pompastikai – joje Maskva vaizduojama kovojanti egzistencinėje kovoje su Vakarais ir atvirai kalbama apie branduolinių ginklų naudojimą.

Kyla klausimas, ar karui įsibėgėjus V.Putinas nepakeis savo taktikos ir neims kovoti agresyviau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius