Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 30 /13:53

Rusija keršija JAV: iš šalies išvaro 35 amerikiečių diplomatus

Vos Vašingtonas spėjo paskelbti naujas sankcijas Rusijai už jos programišių kišimąsi į JAV prezidento rinkimus, Kremlius iškart keršija. Skelbiama, kad iš Maskvos ir Sankt Peterburgo bus išvaryti 35 JAV diplomatai.
2016-ųjų Vladimiro Putino metinė spaudos konferencija
Vladimiras Putinas / „Scanpix“/AP nuotr.

Penktadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas jau patarė prezidentui Vladimirui Putinui, kaip atsakyti amerikiečiams – esą reikia išsiųsti iš šalies 35 JAV diplomatus. Lygiai tiek pat rusų, dirbusių Vašingtone ir konsulate San Fransiske, dabar turi palikti Ameriką.

Anot S.Lavrovo, Rusiją galėtų palikti 31 JAV ambasados Maskvoje darbuotojas ir keturi diplomatai, dirbantys JAV generaliniame konsulate Sankt Peterburge.

Be to, skelbiama, kad Rusija nebeįleis svečių į JAV ambasados poilsio namus miškingame Maskvos rajone Serebrianyj Bor.

„Pasiūlyta uždrausti amerikiečiams naudotis jų vasarnamiu ir sandėliu Maskvoje. Tikimės, kad šie pasiūlymai bus išnagrinėti operatyviausia tvarka“, – sakė užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

CNN anksčiau skelbė, kad bus uždaryta Maskvos anglų ir amerikiečių mokykla („Anglo-American School of Moscow“). Joje mokosi JAV, Jungtinės Karalystės ir Kanados diplomatų vaikai, taip pat – rusų atžalos. Tačiau dabar ši įstaiga esą turėtų būti uždaryta – visiems.

„Facebook“ nuotr./Maskvos anglų ir amerikiečių mokykla
„Facebook“ nuotr./Maskvos anglų ir amerikiečių mokykla

Tiesa, Rusijos užsienio reikalų ministerija netrukus piktai paneigė tokį CNN pranešimą – ministerijos atstovė Marija Zacharova jį pavadino kliedesiais.

Jei informacija vis dėlto pasitvirtintų, tokius veiksmus būtų galima vadinti Kremliaus kerštu už JAV Baltųjų rūmų sprendimą uždaryti du kompleksus Amerikos rytinėje pakrantėje, kuriais naudojosi Rusijos diplomatai ir žvalgybininkai. Toks sprendimas – naujųjų sankcijų paketo dalis.

Vienas šių kompleksų stūkso ant upės kranto Merilendo valstijoje – čia rusų diplomatai žaisdavo tenisą ir buriuodavo. JAV pareigūnų teigimu, iš šio pastato taip pat būdavo šnipinėjama.

„Twitter“ nuotr./Rusijos diplomatų susibūrimo vieta JAV Merilando valstijoje
„Twitter“ nuotr./Rusijos diplomatų susibūrimo vieta JAV Merilando valstijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius