-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija laukia ES atsakymo į vizų panaikinimo projektą

Rusija perdavė Europos Sąjungai projektą dėl bevizio režimo įvedimo ir laukia konkretaus atsakymo iki gruodžio, kai vyks Rusijos ir ES viršūnių susitikimas, pareiškė šeštadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.
Norintiems į Kanadą vykti be vizų, nuo sausio 1 dienos reikia turėti biometrinį pasą.
Viza / Photos.com

„Susitarimo projektas, kurį prezidentas Dmitrijus Medvedevas perdavė ponui Jose Manueliui Barrozo (Europos Komisijos vadovui) ir ponui Hermanui Van Rompuy (ES prezidentui) – tai projektas apie vizų panaikinimą“, – sakė S.Lavrovas interviu programai „Žinios šeštadienį su Sergejumi Briliovu“ televizijos kanale „Rossija 1“.

Pasak ministro, „reakcijos į šį projektą, deja, dar negauta“.

„Tikėkimės, kad atsakymas bus, bent iki reguliaraus Rusijos ir Europos Sąjungos viršūnių susitikimo gruodžio pradžioje Briuselyje“, – pažymėjo S.Lavrovas.

Jis paaiškino, kad susitarimo projektas, kurį Europos Sąjungos vadovams skyrė Rusijos prezidentas Dmitrijus Medvedevas, buvo perduotas per Rusijos ir ES ministrų susitikimą praėjusią savaitę Niujorke vykstant 65-osios JT Generalinės Asamblėjos renginiams.

„Mes vėl priminėme, jog laukiame itin konkrečių Europos Sąjungos minčių apie tai, ką dar reikia padaryti, ką dar jame (susitarime) atspindėti, kad būtų pašalintos paskutinės mūsų partnerių abejonės, kai toks žingsnis mūsų santykiuose jau seniai pribrendo“, – kalbėjo S.Lavrovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius