Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija meta iššūkį JAV: į Siriją pasiųstos modernios oro erdvės gynybos sistemos

Rusija atgabeno į Sirijos teritoriją modernių oro erdvės gynybos sistemų S-300VM ir ruošiasi jas aktyvuoti, pranešė JAV televizija „Fox News“, cituodama neįvardytus pareigūnus.
„S-300“ oro gynybos sistema
„S-300“ oro gynybos sistema / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Nors Rusijos motyvai dar neaiškūs, pareigūnai pažymi, kad naujoji ginkluotė pajėgi užkirsti kelią bet kokiems Amerikos raketų smūgiams Sirijoje“, – sakoma televizijos pranešime. „Fox News“ pabrėžė, kad Sirijos konflikte dalyvaujantis džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“ (IS) ir „al Nusra Front“ („Jabhat al Nusra“) savo aviacijos neturi.

Pranešime nurodoma, kad S-300 komponentai yra atgabenti į Sirijos režimo kontroliuojamą Tartuso uostą, kuriame veikia Rusijos karinių jūrų pajėgų bazė, bet ši sistema kol kas nėra parengta naudoti.

„Fox News“ pridūrė, kad po pernai lapkritį įvykusio incidento, kai Turkija prie sienos su Sirija numušė vieną Rusijos karo lėktuvą, Maskva pasiuntė į Siriją zenitinių raketų sistemų S-400.

„Kai buvo dislokuota S-400, Amerikos kariškiai pradėjo atsargiai naudoti aviaciją (šių raketų) pasiekiamoje zonoje“, – pažymėjo „Fox News“.

Televizija pridūrė, kad S-300 sistemos buvo pristatytos į Tartusą tuo pačiu metu, kai JAV pareiškė įšaldanti derybas su Rusija, kuriomis siekta išspręsti jau ilgiau kaip penkerius metus besitęsiantį konfliktą Sirijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius