Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija neigia prisidėjusi prie civilių žūties Sirijoje per bombardavimus

Kremlius trečiadienį neigė, kad Rusija yra prisidėjusi prie smūgių iš oro Sirijoje į sukilėlių kontroliuojamą Rytų Gutą, kur, anot stebėtojų, nuo savaitės pradžios žuvo mažiausiai 250 civilių.
Subombarduota Rytų Guta
Subombarduota Rytų Guta / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tie kaltinimai neturi jokio pagrindo, nesuprantama, kuo jie pagrįsti. Kokių nors konkrečių duomenų nepateikta. Mes su jais nesutinkame“, – sakė prezidento atstovas Dmitrijus Peskovas, reaguodamas į JAV pranešmą spaudai, kad Rusija yra atsakinga už tas atakas.

Anot šalyje padėtį stebinčios nevyriausybinės organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR), būtent Rusijos lėktuvai dalyvavo antskrydžiuose.

Pasak SOHR, sukilėlių kontroliuojamoje Rytų Gutoje antradienį per bombardavimus žuvo mažiausiai 106 civiliai, tarp jų 19 vaikų.

Per ketverius metus jau antrą kartą žuvusiųjų skaičius per vieną dieną viršijo 100 – pirmadienį Rytų Gutoje žuvo 127 žmonės.

Per tuos bombardavimus išvesta iš rikiuotės svarbi regiono ligoninė, tad ir taip menka medicinos pagalba civiliams tapo dar labiau ribota.

Sukilėlių kontroliuojamas regionas formaliai yra įtrauktas į vadinamąją deeskalavimo zoną, sutartą siekiant pažaboti smurtą, bet prezidentas Basharas al Assadas regis ruošia savo pajėgas šio anklavo šturmui.

Rusijai savo karinę kampaniją Sirijoje tęsia jau dveji metai – nuo 2015-ųjų rugsėjo remiamas B.al Assadas, kad daugelyje kovos frontų sėkmė pasisuktų jo naudai.

JAV valstybės departamentas trečiadienį paragino Rusiją liautis rėmus Sirijos prezidento B.al Asado režimą „dėl prievartos eskalavimo netoli Damasko Rytų Gutojoe“.

Oficialioji Valstybės departamento atstovė Heather Nauert pareiškė, kad į Rytų Gutą smogtą tiesiai taikantis į ligonines, nuo šių aviacijos smūgių per pastarąsias dvi paras žuvo daugiau kaip šimtas civilių. „Smurtas turi būti nutrauktas dabar“, – pabrėžė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius