Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija nepatenkinta Latvijos planais sustiprinti latvių kalbos vaidmenį mokyklose – Maskva skundžiasi ES

Rusija piktinasi Latvijos ketinimais griežtinti latvių kalbos vaidmenį šalies mokyklose. Iki 2018 metų visos valstybės finansuojamos tautinių mažumų mokyklos privalės pereiti prie mokymo latvių kalba, išskyrus mažumų kalbų ir kultūrinių dalykų pamokas. Rusija tai jau pavadino rusų diskriminacija, praneša Unian.net.
Latvijos vėliava vaiko rankose
Latvijos vėliava vaiko rankose / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 3 Rusai Latvija Rusija

Į Europos Sąjungos, Europos Tarybos ir Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) žmogaus teisių struktūras kreipėsi Rusijos Užsienio reikalų ministerijos atstovas, kuruojantis žmogaus teisių, demokratijos ir teisės klausimus, Konstantinas Dolgovas.

Laiške teigiama, kad tokia Latvijos iniciatyva švietimo srityje yra „eilinis faktas, tęsiantis diskriminacinę Latvijos valdžios praktiką, siekiant per prievartą asimiliuoti rusakalbius ir sukurti Latvijoje vienos etninės grupės visuomenę“.

ES ir kitos organizacijos kviečiamos paveikti Latvijos valdžią, kad pastaroji, Rusijos URM teigimu, „nustotų diskriminuoti rusakalbius nacionaliniu ir kalbos požiūriu“.

Latvijos naujoji vyriausybinė koalicija yra sutarusi, kad visos valstybės finansuojamos tautinių mažumų mokyklos privalės pereiti prie mokymo latvių kalba iki 2018 metų, išskyrus mažumų kalbų ir kai kurių kitų dalykų pamokas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius