-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pakvietė britų karališkąją šeimą į caro Nikolajaus II nužudymo metinių minėjimą

Rusija pakvietė Didžiosios Britanijos karališkosios šeimos narius atvykti į ateinančiais metais vyksiančius renginius, skirtus paminėti paskutiniojo caro Nikolajaus II ir jo šeimos nužudymo 100-ąsias metines, šeštadienį pranešė pareigūnai.
Britų karališkoji šeima
Britų karališkoji šeima / „Scanpix“ nuotr.

Rytiniame Uralo regione esančio Jekaterinburgo miesto meras Jevgenijus Roizmanas šį kvietimą perdavė Jungtinės Karalystės ambasadorei Rusijoje Laurie Bristow.

„Kadangi Britanijos ir Rusijos karališkąsias šeimas sieja kraujo ryšiai, Roizmanas per ambasadorę perdavė kvietimą Britanijos karališkosios šeimos nariams dalyvauti Caro dienų renginiuose Uralo sostinėje“, – sakoma merijos spaudos tarnybos pranešime.

wikipedia.org nuotr./Caras Nikolajus II ir Aleksandra Feodorovna
wikipedia.org nuotr./Caras Nikolajus II ir Aleksandra Feodorovna

Ateinančiais metais Jekaterinburge ir Sverdlovsko regione planuojama paminėti 1918-ųjų liepos 17 dieną bolševikų įvykdytos Nikolajaus II ir jo šeimos narių egzekucijos šimtmečio metines.

Caro šeimos egzekucijos atminimo renginiai Jekaterinburge organizuojami kiekvienais metais. Šiemet jie prasidės birželį, o minėjimo kulminacija taps kryžiaus nešimo provesija į imperatoriškosios šeimos narių nužudymo vietoje pastatytą ortodoksų cerkvę ir jų palaikų palaidojimo vietą. Tokiose procesijose paprastai dalyvauja tūkstančiai maldininkų iš Rusijos ir užsienio.

Romanovų dinastija valdė Rusiją apie 300 metų, kol Nikolajus II atsisakė sosto 1917 metų vasarį. Tų pačių metų spalį (lapkritį pagal naująjį kalendorių) įvyko bolševikų revoliucija ir prasidėjo komunistų valdymas.

1918 metų liepos 17-ąją paryčiais Nikolajų II, jo žmoną, penkis vaikus ir karališkosios šeimos tarnus bolševikai sušaudė Jekaterinburge, vadinamojo Ipatjevo namo rūsyje. Iš pradžių jų kūnai buvo sumesti į kasyklos šachtą, o vėliau paskubomis sudeginti ir užkasti.

Didelę įtaką Rusijoje turinti Bažnyčia yra paskelbusi visus nužudytus Romanovus šventaisiais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius