Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija paleido šešis ukrainiečių karininkus, bet dar penkis laiko toliau

Šeši ukrainiečių karininkai, kuriuos Kryme buvo sulaikiusios Rusijos pajėgos, buvo paleisti ir trečiadienį evakuojami iš šio Juodosios jūros pusiasalio, bet kiti penki karininkai tebėra sulaikyti.
Oleksandras Turčynovas
Oleksandras Turčynovas

Rusijos pajėgos per pastarąsias kelias savaites Kryme po vieną užėmė ukrainiečių karines bazes. Pusiasalis prie Rusijos buvo prijungtas po ginčijamo kovo 16-osios referendumo, kuriame regiono gyventojai balsavo už atsiskyrimą nuo Ukrainos ir prisijungimą prie Rusijos.

Gynybos ministerijos atstovas sakė, jog tarp paleistų karininkų yra pulkininkas Julijus Mamčuras, vienos bazės vadas, pelnęs daugelio pripažinimą tuo, kad nepaisė Rusijos pajėgų, kurios jo bazę buvo apsiautusios beveik tris savaites.

Tie karininkai, kurie taip drąsiai elgėsi, bus neabejotinai apdovanoti ir paaukštinti už savo drąsą, – sakė O.Turčynovas.

Ukrainos prezidento pareigas einantis Oleksandras Turčynovas išreiškė viltį, kad ketvirtadienį sostinėje Kijeve pasimatys su paleistais karininkais.

„Tie karininkai, kurie taip drąsiai elgėsi, bus neabejotinai apdovanoti ir paaukštinti už savo drąsą“, – sakė jis.

Kiti penki kariškiai, tarp jų – vienas pulkininkas, vis dar yra sulaikyti, sakė Gynybos ministerijos atstovas Vladislavas Selezniovas. Trečiadienį jis kalbėjosi su tuo pulkininku ir sakė, kad jis yra nuolat spaudžiamas pereiti į rusų pusę ir dirbti jiems.

Be to, kad įsiveržė į Ukrainos karines bazes Kryme, Rusijos pajėgos ten taip pat perėmė daug karo laivų, palikdamos Ukrainos karinį jūrų laivyną kone visiškai be nieko.

Lenkijos užsienio reikalų ministras Radoslawas Sikorskis, kuris trečiadienį susitiko su ukrainiečių kolega Andrijumi Deščycia, tuos konfiskavimus pavadino „piratavimu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius