-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija perspėja JAV nenaudoti jėgos prieš Šiaurės Korėją

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas perspėjo Vašingtoną nenaudoti jėgos prieš Šiaurės Korėją, labai išaugus įtampai po vėliausio Pchenjano atlikto raketos bandymo.
Šiaurės Korėjoje suorganizuota eisena prieš naujas šaliai taikomas sankcijas
Rusija perspėja JAV nenaudoti jėgos prieš Šiaurės Korėją / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas telefonu su JAV valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu trečiadienio vakarą S.Lavrovas „pabrėžė... būtinybę susilaikyti nuo bet kokių karinių veiksmų, kurie galėtų sukelti nenuspėjamų pasekmių“, pranešė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

Pasak Rusijos diplomatijos vadovo, bet kokie bandymai sugriežtinti sankcijas Šiaurės Korėjai „duotų priešingų rezultatų ir (būtų) pavojingi“. Vis tik S.Lavrovas pasmerkė Pchenjaną dėl raketos paleidimo virš Japonijos ir pareiškė, kad šis žingsnis šiurkščiai pažeidžia Jungtinių Tautų rezoliucijas.

Antradienio rytą atliktas bandymas, per kurį buvo paleista raketa „Hwasong-12“, smarkiai padidino jau anksčiau regione tvyrojusią įtampą dėl Pchenjano ginklavimosi programų. Reaguodamas į jį JAV prezidentas Donaldas Trumpas perspėjo, kad Vašingtone svarstomos „visos galimybės“ Šiaurės Korėjos keliamos karinės grėsmės prevencijai.

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba taip pat pasmerkė paskutinį Šiaurės Korėjos raketos bandymą ir vieningai reikalauja, kad Pchenjanas nutrauktų savo ginklavimosi programą.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./S.Lavrovas – spaudos konferencijoje Rusijos ambasadoje Vašingtone
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./S.Lavrovas – spaudos konferencijoje Rusijos ambasadoje Vašingtone

Pietų Korėjoje ketvirtadienį, demonstruojant galią jos šiaurinei kaimynei, buvo surengtos bendros pratybos, kuriose dalyvavo JAV sunkieji bombonešiai ir radarais sunkiai susekami naikintuvai, pranešė Seulas.

Japonijoje besilankanti britų premjerė Theresa May ketvirtadienį pareiškė, kad Londonas ir Tokijas bendrai sieks pagreitinti sankcijų branduolinį ginklą turinčiai Šiaurės Korėjai įvedimo procesą dėl jos naujausio raketos bandymo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius