-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija perspėjo JAV dėl Šiaurės Korėjos

Rusija pirmadienį perspėjo Vašingtoną nesuduoti vienašališko smūgio Šiaurės Korėjai po to, kai JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as pareiškė, kad „strateginės kantrybės“ dėl Pchenjano era baigėsi.
Karinis paradas Šiaurės Korėjoje
Karinis paradas Šiaurės Korėjoje / „Scanpix“/AP nuotr.

„Tai yra labai pavojingas kelias“, – per Maskvoje surengtą spaudos konferenciją sakė Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas.

„Pasisakome prieš Pchenjano neatsakingus branduolinius veiksmus, pažeidžiančius Jungtinių Tautų rezoliucijas. Tačiau tai nereiškia, kad galima pažeisti tarptautinę teisę. Tikiuosi, kad nebus imtasi vienašališkų veiksmų, kaip tai buvo padaryta Sirijoje“, – pažymėjo jis.

Pirmadienį M.Pence'as perspėjo Šiaurės Korėją nebandyti Jungtinių Valstijų prezidento Donaldo Trumpo kantrybės ir pabrėžė, kad svarstomos visos galimybės, kurios padėtų apriboti Šiaurės Korėjos raketų ir branduolines programas. Tai jis sakė Pchenjanui sekmadienį surengus nesėkmingą balistinės raketos bandymą.

M.Pence'as priminė, kad Šiaurės Korėja pirmųjų branduolinių ginklų pasigamino prieš ketvirtį šimtmečio ir kad nuo tada su komunistine valstybe buvo mėginama kantriai tartis, kad ji šių ginklų atsisakytų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as lankėsi Pietų Korėjoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./JAV viceprezidentas Mike'as Pence'as lankėsi Pietų Korėjoje

„Tačiau strateginės kantrybės era baigėsi, – pažymėjo JAV viceprezidentas. – Prezidentas Trumpas aiškiai parodė, kad Jungtinių Valstijų ir jų sąjungininkių šiame regione kantrybė išseko ir kad mes norime pamatyti pokyčius. Norime pamatyti Šiaurės Korėją atsisakant beatodairiško branduolinių ginklų kūrimo kelio, o jos nuolatinis balistinių raketų naudojimas ir bandymai yra nepriimtini.“

Šiaurės Korėja reguliariai vykdo mažo nuotolio raketų bandymus, bet taip pat kuria vidutinio ir didelio nuotolio raketas, potencialiai galinčias smogti amerikiečių pajėgoms Azijoje arba netgi taikiniams Jungtinių Valstijų žemyninėje dalyje.

Šiaurės Korėja jau yra įvykdžiusi penkis branduolinius bandymus, iš jų du – praeitais metais. Naujausios palydovinės nuotraukos rodo, kad Pchenjanas tikriausiai yra pasiruošęs bet kuriuo metu atlikti dar vieną požeminį branduolinį bandymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius