-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija perspėjo JAV, kad atsakys į Damasko pajėgoms padedančių savo specialiųjų pajėgų pozicijų apšaudymus

Rusija ketvirtadienį griežtai perspėjo JAV pajėgas ir jų sąjungininkus Sirijoje apie savo specialiųjų pajėgų dislokavimą šalia Sirijos vyriausybės karių, kovojančių su džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ kovotojais dėl naftos turtingos Deir az Zoro provincijos kontrolės, ir imsis atsakomųjų veiksmų, jeigu rusų pajėgos bus apšaudytos.
Raka
Sirija / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pasak Rusijos gynybos ministerijos, JAV palaikomos Sirijos demokratinės pajėgos (SDF) pastarosiomis dienomis jau dukart apšaudė Sirijos vyriausybės pozicijas už Deir az Zoro miesto.

Rusijos specialiųjų pajėgų dislokavimas kelia Rusijos pajėgų ir jos remiamų Sirijos režimo pajėgų konfrontacijos su JAV remiamomis kurdų vadovaujamomis Sirijos pajėgomis grėsmę. JAV specialiosios pajėgos bendradarbiauja ir su SDF, aprūpindamos jas artilerija bei teikdamos kitokią paramą.

„Sirijos vyriausybės pajėgos dukart buvo apšaudytos iš rajonų, kuriuose dislokuoti SDF kovotojai ir JAV specialiosios pajėgos, – pareiškė JAV gynybos ministerijos atstovas generolas majoras Igoris Konašenkovas. – Buvo šaudoma iš minosvaidžių ir reaktyvinės artilerijos (sistemų)“.

Pasak I.Konašenkovo, perspėjimas buvo perduotas JAV karinei vadovybei. Rusijos specialiosios pajėgos padeda Damasko pajėgoms kovoti su IS kovotojais už Deir az Zoro, sakė jis ketvirtadienį.

„Bandymai šaudyti iš SDF kontroliuojamų rajonų nedelsiant bus nuslopinti. Šiuose rajonuose esantys ugnies taškai iš karto bus nuslopinti visomis turimomis naikinimo priemonėmis“, – perspėjo jis.

Tačiau JAV palaikomų SDF pajėgų vadas atmetė Rusijos kaltinimus ir pareiškė, kad kurdų vadovaujamas pajėgas nuo Sirijos vyriausybės pajėgų skiria mažiausiai 7 kilometrų IS kontroliuojamos teritorijos juosta.

Praėjusią savaitę SDF apkaltino Rusijos aviaciją apšaudžius jų karius Deir az Zore, tačiau Maskva šiuos kaltinimus atmetė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius