-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusija pradėjo tyrimą dėl „oranžinių“ Uralo upių

Rusijos prokurorai trečiadienį pranešė tikrinantys vieną objektą, kuriame turi būti valomos rūgštingos nuotekos iš apleistos Uralo kasyklos, kai internete išplito oranžine spalva nusidažiusių upių nuotraukos.
Oranžinės Uralo upės
Oranžinės Uralo upės / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Iš drono darytose nuotraukose, kurias praėjusią savaitę paskelbė vienas instagrame apie keliones rašantis tinklaraštininkas, matyti ryškiai oranžinis kraštovaizdis netoli nebenaudojamos vario sulfido kasyklos prie Liovichos kaimo Urale.

„Žemutinio Tagilo rajono prokuratūra pradėjo tikrinti objektą, tvarkantį nuotekas iš Liovichos kasyklos“, – naujienų agentūrai AFP sakė atstovė Marina Kanatova.

Kasykla „yra užlieta ir dabar iš jos teka rūgščios upės, nuodydamos viską savo kelyje“, nuotraukas komentavo tinklaraštininkas zamkad_life.

Jo paskyroje paskelbtuose vaizdo klipuose matyti oranžinės spalvos upeliai, tekantys į įvairias puses miškinga vietove.

Prokuratūros atstovė sakė, kad specialistai „paims mėginių ir nustatys, ar rūgštingas vanduo iš kasyklos tvarkomas pagal taisykles“.

Aplinkosaugininkas Andrejus Volegovas, kuris vadovauja vietos nevyriausybinei organizacijai „Ekopravo“ socialiniame tinkle „Facebook“ parašė, kad užterštas vanduo turėjo būti neutralizuotas techninėje „saugykloje“, bet per liūtis ta saugykla persipildo ir jos turinys išsilieja.

A.Volegovas pernai apie tokią padėtį pranešė prokuratūrai ir gavo atsakymą, kad atsakinga kompanija nepakankamai finansuojama ir negali nusipirkti pakankamai kalkių rūgščiai neutralizuoti, rodo jo paskelbtas laiškas.

Kaip pranešė vietos žiniasklaida, Sverdlovsko regiono vyriausybė prašė izoliuoti kasyklą, bet Maskva atsisakė tai padaryti nurodydama, kad ten dar yra vertingų išteklių.

Praėjusį mėnesį didelis kuro išsiliejimas Arktyje atkreipė dėmesį į pramoninę taršą Rusijoje, kur kompanijos dažnai sulaukia tik mažų baudų, o pavojingos atliekos dėl biurokratinių kliūčių gali būti paliekamos be priežiūros daugeliui metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius