Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pradėjo tyrimą dėl terorizmo finansavimo, į kurį esą įsitraukė ir Vakarų šalys

Rusija antradienį paskelbė pradėjusi tyrimą dėl terorizmo finansavimo, į kurį esą įsitraukė ir Vakarų šalys, teigdama, kad lėšos, kurias gavo JAV įmonės Ukrainoje, buvo naudojamos teroro aktams Rusijoje vykdyti. 
Valery Sharifulin / via REUTERS
Valery Sharifulin / via REUTERS

Apie tai paskelbta, Maskvai toliau be jokių įrodymų kaltinant Vakarų šalis ir Ukrainą dėl praėjusį mėnesį įvykdyto išpuolio koncertų salėje, per kurį žuvo 144 žmonės.

Atsakomybę už išpuolį „Crocus City Hall“ koncertų salėje Pamaskvėje prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS), o JAV pareigūnai teigė įspėję Maskvą apie gresiančią ataką.

Ukraina ir Vakarai neigia, kad turi ką nors bendra su ta ataka.

Maskvos tyrimų komitetas pareiškė, kad „tiria milijoninių pajamų šaltinius“ ir „konkrečių asmenų, priklausančių Vakarų šalių vyriausybių pareigūnams ir valstybinėms komercinėms organizacijoms, dalyvavimą“.

Komiteto pranešime buvo paminėtas įmonės, kurioje dirbo JAV prezidento Joe Bideno (Džo Baideno) sūnus Hunteris Bidenas (Hanteris Baidenas), pavadinimas.

„Nustatyta, kad finansinės lėšos, gautos per komercines organizacijas, įskaitant naftos ir dujų bendrovę „Burisma Holding“, kuri pastaraisiais metais dirbo Ukrainoje, buvo naudojamos teroro aktams Rusijoje vykdyti“, – teigė komitetas.

Jis teigė, kad tyrimo metu siekiama nustatyti „tiesioginių teroro aktų vykdytojų ryšius su jų kuratoriais, organizacijomis ir rėmėjais užsienyje“.

Šis žingsnis žengtas tuo metu, kai JAV respublikonai bando pakenkti demokratų prezidentui, kaltindami jį naudojantis savo įtaka, kad padėtų savo sūnui sudaryti verslo sandorius Ukrainoje.

J. Bidenas ir jo sūnus teigia nepadarę nieko neteisėto.

Vasarį buvo sulaikytas buvęs Federalinio tyrimų biuro (FTB) informatorius, įtariamas išgalvojęs kaltinimus korupcija H. Bidenui ir pačiam prezidentui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius