Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija priėmė įstatymą dėl „užsienio agento“ etiketės tinklaraštininkams ir žurnalistams

Rusijos parlamento žemieji rūmai ketvirtadienį pritarė įstatymo projektui, galinčiam suteikti vyriausybei teisę tinklaraštininkus, žurnalistus ir socialinių tinklų vartotojus priskirti prie „užsienio agentų“.
Rusijos Dūma
Rusijos Dūma / „Sputnik“ nuotr.

Teisės aktu, kuriam Valstybės Dūma pritarė beveik vienbalsiai, išplečiamas galiojantis įstatymas, reglamentuojantis užsienio finansuojamas žiniasklaidos priemones.

Ši iniciatyva buvo priimta 2017 metais reaguojant į JAV Teisingumo departamento sprendimą pripažinti Rusijos valstybės finansuojamą televiziją RT „užsienio agente“.

Naujasis įstatymas galėtų būti taikomas visiems asmenims, platinantiems žiniasklaidos priemonių, įregistruotų kaip „užsienio agentai“, sukurtą turinį, ir gauna išmokas iš užsienio.

Daugelis Rusijos gyventojų kritikavo šį žingsnį dėl to, kad buvo dar labiau apribota saviraiškos laisvė šalyje, o valdžiai leista veiksmingiau susidoroti su disidentais.

Pirmasis Rusijos „užsienio agentų“ įstatymas, nukreiptas prieš finansavimą iš užsienio gaunančias nevyriausybines organizacijas ir sėkmingai pritaikytas žmogaus teisių gynimo grupėms, buvo priimtas 2012 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius