-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija priešinasi Jungtinių Tautų sankcijoms Jemeno sukilėliams

Jungtinių Tautų Saugumo Taryba antradienį balsuos dėl rezoliucijos projekto, reikalaujančio, kad Jemeno husių sukilėliai atsitrauktų iš jų užimtų teritorijų, ir numatančio įvesti ginklų embargą bei sankcijas jų lyderiams.
Rusijos atstovai JT Saugumo Taryboje.
Rusijos atstovai JT Saugumo Taryboje. / „Scanpix“/AP nuotr.

Jordanijos ir Persijos įlankos šalių parengtos rezoliucijos priėmimą gali blokuoti veto teisę turinti nuolatinė Saugumo Tarybos narė Rusija, palaikanti draugiškus ryšius su šiitišku Iranu, kuris yra husių sąjungininkas.

Balsavimas įvyks augant tarptautiniam susirūpinimui dėl humanitarinės krizės Jemene, kai pagalbos agentūros praneša apie maisto produktų trūkumą ir būtiniausių paslaugų tiekimo sutrikimus tuose rajonuose, kur vyksta susirėmimai.

48 metų Adeno gyventoja Adwaa Mubarak sakė: „Dėl husių snaiperių negalime išeiti iš namų ir nusipirkti, ko reikia“.

Šis rezoliucijos projektas yra pirmasis oficialus dokumentas dėl Jemeno, pateiktas JT Saugumo Tarybos balsavimui nuo tada, kai kovo 26 dieną Saudo Arabijos vadovaujama koalicija pradėjo oro kampaniją toje šalyje.

Dokumento projekte reikalaujama, kad husiais vadinami šiitų sukilėliai atsitrauktų iš sostinės Sanos ir visų kitų teritorijų, kurias užėmė.

Taip pat numatyta husių lyderį Abdulmaliką al-Huthi ir buvusio šalies prezidento Ali Abdullah Saleho vyriausiąjį sūnų Ahmedą įtraukti į asmenų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą. Priėmus rezoliuciją, abu vyrai nebegalės keliauti į kitas šalis, o jų turtas bus įšaldytas.

Rezoliucijos projektas taip pat numato draudimą parduoti ginklus husių lyderiams, kuriems taikomos sankcijos, bei jų sąjungininkams. Rusija savo ruožtu tvirtina, kad toks embargas turėtų būti taikomas visoms konflikto šalims, ne tik husiams.

Saugumo Tarybos balsavimas numatytas 15 val. Grinvičo laiku (18 val. Lietuvos) laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius