Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 05 /15:59

Rusija pripažino, kad tęsia operacijas Sirijoje, remdama cheminę ataką surengusį režimą

Rusija trečiadienį pareiškė toliau teikianti savo paramą prezidento Basharo al-Assado pajėgoms Sirijoje ir atmetė Damaskui reikštus kaltinimus dėl spėjamos cheminės atakos.
Igoris Konašenkovas
Igoris Konašenkovas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

„Rusija ir jos ginkluotosios pajėgos toliau tęsia operaciją, remdama antiteroristinę Sirijos ginkluotųjų pajėgų operaciją šaliai išlaisvinti“, – sakė žurnalistams Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Paprašytas pakomentuoti JAV ir kitų šalių kaltinimus B.al Assadui dėl cheminės atakos, D.Peskovas atsakė: „Neturiu ko pridurti prie to, ką yra išdėsčiusi Rusijos gynybos ministerija“.

Anksčiau Gynybos ministerijos atstovas Igoris Konašenkovas sakė, kad Sirijos vyriausybės pajėgų aviacija Chan Šeichūno rajone smogė į teroristų šaudmenų sandėlį ir karo technikos sankaupą.

„To sandėlio teritorijoje buvo nuodingomis medžiagomis užtaisomų sprogmenų gamybos cechas, – nurodė jis. – Iš to stambaus arsenalo šaudmenis su cheminiu ginklu smogikai gabendavo į Irako teritoriją. Kad teroristai juos panaudodavo, tarptautinės organizacijos ir oficialioji šios šalies valdžia įrodė ne kartą“, – pažymėjo I.Konašenkovas.

Tuo metu Iranas lakoniškai pasmerkė cheminio ginklo panaudojimą. Bet tuo pačiu metu pažymėjo, kad kaltė dėl šią savaitę surengtos mirtinos atakos labiau gali kristi „teroristų grupėms“, o ne prezidento Basharo al-Assado režimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius