Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija ragina ES imtis „įspėjamųjų priemonių“, kad būtų užtikrintas dujų tiekimas į Europą be pertrūkių

Maskva penktadienį pareiškė apgailestaujanti, jog prezidento rinkimų kampanija Ukrainoje daro įtaką Rusijos dujų tiekimui į Europą, ir paragino Europos Sąjungą (ES) imtis „įspėjamųjų priemonių“, kad būtų užtikrintas dujų tiekimas be pertrūkių.
Dujos
Dujos / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Deja, konstatuojame, kad šiam klausimui Ukrainoje didelę įtaką daro rinkimų veiksnys, juk visiems žinoma, kad sausio 17 dieną ten vyks prezidento rinkimai, ir energetikos išteklių tiekimo pačiai Ukrainai bei tranzitu tema tapo viena rinkimų kampanijos temų“, – sakė Rusijos nuolatinis atstovas prie ES Vladimiras Čižovas, kalbėdamas per televizijos tiltą iš Briuselio.

Jis teigė, kad ši tema – energetikos išteklių tiekimas į Europą be pertrūkių – būtinai bus svarstoma Rusijos ir ES vadovų susitikime lapkričio 18 dieną Stokholme.

„Todėl mes raginame Europos Sąjungą aktyviai įsitraukti į įspėjamųjų priemonių kompleksą,  finansiškai – taip pat, kad būtų užtikrintas energetikos išteklių tiekimas į Europą be pertrūkių“, – sakė V.Čižovas.

Jis taip pat priminė, kad Rusija perdavė ES siūlymų energetikos srityje memorandumo projektą, ir pareiškė viltį, jog šis darbas baigsis laiku ir viršūnių susitikime bus pasiekti teigiami rezultatai. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius