Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija reikalaus išsamių duomenų apie Baltijos šalyse rengiamas karines pratybas

Rusijos atstovas prie NATO Dmitrijus Rogozinas pareiškė pareikalausiąs savo kolegų Šiaurės Atlanto aljanse pateikti išsamią informaciją apie kovo mėnesį Baltijos šalyse vyksiančius karinių oro pajėgų manevrus.
D.Rogozinas
D.Rogozinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Šis klausimas kelia nerimą Rusija, o mes ketiname pareikalauti kuo išsamesnės informacijos apie pratybose dalyvausiančių pajėgų sudėtį, tikslą, scenarijų, kas bus paskelbtas priešu“, – kalbėjo D.Rogozinas ketvirtadienį agentūrai „Interfax“.

Anksčiau buvo skelbta, jog NATO karinės oro pajėgos kovo 17–20 dienomis virš Lietuvos, Latvijos ir Estijos teritorijų surengs pratybas, kuriose dalyvaus Prancūzijos „Mirage 2000“ ir Lenkijos F–16 naikintuvai bei specialūs degalų papildymo ore JAV lėktuvai, taip pat ir lietuvių „L–39 Albatros“.

Anot D.Rogozino, pareikalavusi išsamios informacijos apie rengiamas pratybas, Rusija dar reikalaus surengti trumpą (pratybų) pristatymą artimiausiame Rusijos ir NATO tarybos posėdyje ambasadorių lygmeniu.

„Tikiuosi, mums nebus pasakojama, kad šie mokymai Baltijos šalyse rengiami siekiant pasirengti Irano grėsmei atremti“, – ironizavo D.Rogozinas.

Dar Rusijos atstovas stebėjosi, kad Baltijos šalių žiniasklaidoje šie mokymai tiesiogiai siejami su Rusijos ir Baltarusijos kariniais manevrais „Vakarai–2009“ ir „Ladoga–2009“.

D.Rogozinas pabrėžė, kad minimi NATO mokymai vyks prie pat Rusijos sienų, dalyvaus galingos pajėgos – Aljanso šalių karinės oro pajėgos, tarp kurių bus ir JAV karinis oro laivynas.

„Jeigu tai yra savotiškas „atsakymas Chamberlainui“, organizuotas atsikeršijant už Rusijos karinius mokymus, tai visa tai, esu įsitikinęs, neatitinka partnerystės dvasiai, o labiau panašu į karinės jėgos ir karinės technikos lenktynes Europos žemyne“, – tęsė D.Rogozinas.

Jis nurodė, kad Rusijos pratybos vyko „mūsų (Rusijos) suverenioje nacionalinėje teritorijoje, o amerikiečių ginkluotosios pajėgos pasirodys teritorijoje, esančioje prie sienos su Rusija“. Anot D.Rogozino, susirūpinimą kelia ir Gruzijoje planuojamos pratybos pagal NATO programą „Partnerystė taikos labui“; jų laikas dar derinamas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius