Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija S.Seagalą paskyrė specialiuoju atstovu gerinti humanitarinius ryšius su JAV

Maskva Rusijos pilietybę turintį aktorių Steveną Seagalą paskyrė specialiuoju atstovu siekiant gerinti Rusijos ir JAV santykius humanitarinėje srityje, šeštadienį socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė Užsienio reikalų ministerija.
Vladimiras Putinas ir Stevenas Seagalas
Vladimiras Putinas ir Stevenas Seagalas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Anot Rusijos URM, aktorius sieks pagerinti JAV ir Rusijos santykius „humanitarinėje sferoje“, jis taip pat skatins bendradarbiavimą „kultūros, visuomenės ir jaunimo mainų sferose“.

Ministerijos pranešime teigiama, kad šios neapmokamos pareigos yra panašios į Jungtinių Tautų (JT) geros valios ambasadoriaus poziciją.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Seagalas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Stevenas Seagalas

2016-aisiais Rusijos piliečiu tapęs S.Seagalas – artimas Rusijos prezidento Vladimiro Putino draugas. Jis dalyvavo šią gegužę vykusioje Kremliaus vadovo inauguracijoje.

Aktorius – atsidavęs V.Putino rėmėjas. Jis neigia Vašingtono kaltinimus, kad Rusija kišosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus.

„Tie, kurie galvoja, kad Vladimiras Putinas yra kaip nors susijęs su bandymu paveikti rinkimus, ar kad rusai turi tokių technologijų, yra kvaili“, – pernai S.Seagalas sakė britų televizijai.

„Tokia propaganda yra tikra diversija... Kad žmonės JAV nematytų, kas iš tiesų vyksta“, – pridūrė jis.

Tame pačiame interviu S.Seagalas gyrė V.Putiną kaip „puikų pasaulio lyderį“ ir „nuostabų taktiką“.

2013 m. „BuzzFeed“ rašė, kad V.Putinas tuometiniam JAV prezidentui Barackui Obamui siūlė paskirti S.Seagalą Rusijos garbės pasiuntiniu, kuris padėtų gerinti santykius tarp dviejų šalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius