Rusija: Sirija sutinka nutraukti ugnį, kad būtų tiriamos cheminės atakos aplinkybės

Pirmadienį Rusijos gynybos ministerija pranešė, kad Sirijos kariuomenė yra pasiruošusi nutraukti ugnį mieste, kuriame buvo įvykdytos cheminio ginklo atakos, jei ten bus išsiųsti ekspertai tyrimui atlikti.
Cheminio ginklo ataka Sirijoje
Sirija sutinka nutraukti ugnį, kad būtų tiriamos cheminės atakos aplinkybės. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Sirijos ginkluotųjų pajėgų vadovybė pranešė, kad yra pasirengusi nutraukti karo veiksmus Chan Šeichūne, jeigu į jį bus išsiųsta speciali ekspertų misija balandžio 4 dienos įvykiams ištirti“, – nurodoma Gynybos ministerijos pranešime.

Maskva pridūrė, kad Damaskas yra pasiruošęs paskelbti visišką moratoriumą savo karių, aviacijos ir artilerijos veiksmams tame rajone, jeigu bus atsiųsti tyrėjai, kuriems taip pat bus leista patekti į Šairato oro pajėgų bazę, iš kurios, kaip įtariama, buvo įvykdyta ši ataka.

Damasko režimas kol kas oficialaus pranešimo šiuo klausimu nepaskelbė.

Įtariama cheminė ataka, per kurią žuvo 87 žmonės, tarp jų ir vaikai, sukilėlių kontroliuojamame Idlibo provincijos mieste buvo įvykdyta balandžio 4 dieną. Vakarai dėl šios atakos kaltina Maskvos sąjungininką Sirijos prezidentą Basharą al Assadą.

Kremlius siekia apsaugoti Damaską nuo šių kaltinimų, tikindamas, kad nuodingosios medžiagos pasklido iš sukilėlių šaudmenų sandėlio, atakuoto Sirijos karo lėktuvų, ir smerkia Jungtinių Valstijų surengtą atsakomąją raketų ataką, per kurią buvo bombarduota minėta Šairato oro pajėgų bazė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius