-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sirijoje bombarduota 12 ligoninių: žuvo 35 gydytojai ir pacientai

Per pastarosiomis savaitėmis Sirijoje vykdomus antskrydžius žuvo mažiausiai 35 gydytojai ir pacientai, kai bombos pataikė į ligonines, skelbia „Gydytojai be sienų“ (MSF).
Sirija
Sirija / „Scanpix“/AP nuotr.

Mažiausiai 7 ligoninės ir klinikos tapo Rusijos karinių oro pajėgų taikiniais.

Iš viso šiaurės Sirijoje pataikyta į 12 medicinos įstaigų. Yra žuvę 35 gydytojai ir pacientai, dar 72 – sužeisti. Sunaikintos ir įrangos, kurios karo niokojamoje šalyje gelbsti gyvybes, ketvirtadienį paskelbė MSF.

Pagal tarptautinę teisę, konflikto metu atakos prieš ligonines yra karo nusikaltimas. „Galime tikrai svarstyti, ar ši koncepcija vis dar galioja“, – „The Telegraph“ cituoja MSF misijos Sirijoje vadovą Sylvianą Groulx.

MSF nedetalizavo, kad ligoninės buvo bombarduotos per antskrydžius, tačiau kitos Sirijoje veikiančios pagalbos organizacijos teigia, kad mažiausiai 7 ligoninės ir klinikos tapo Rusijos karinių oro pajėgų taikiniais.

Basharui al Assadui lojalios pajėgos per ketverius metus trunkantį karą Sirijoje yra sunaikinusios ar apgriovusios šimtus medicinos įstaigų. Su „Islamo valstybe“ kovojanti JAV vadovaujama koalicija taip pat kaltinama per metus pataikiusi į mažiausiai 5 ligonines.

JAV Valstybės departamento atstovas spaudai Johnas Kirby ketvirtadienį pareiškė, kad Vašingtonas turi įrodymų, jog Rusijos antskrydžio metu buvo bombarduota ligoninė. Praėjusią savaitę „Syrian American Medical Society“ pranešė, kad Rusijos antskrydžio metu ligoninėje Idlibo provincijoje žuvo mažiausiai 12 žmonių. 

Rusija tai neigia.

Spalio pradžioje JAV pajėgos per klaidą bombardavo ligoninę Afganistane. Atakos metu žuvo mažiausiai 9 MSF darbuotojai. JAV atsiprašė dėl klaidos ir pradėjo tyrimą.

Iš viso nuo Rusijos antskrydžių Sirijoje pradžios per juos žuvo mažiausiai 595 žmonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius