-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija Sirijoje toliau telkia pajėgas karinėje oro bazėje

Rusija šeštadienį tęsė savo karinių pajėgų telkimą Sirijoje, kur į naują valdančiojo režimo karinę oro bazę vėl atskrido transportinis lėktuvas, pranešė naujienų agentūrai AFP vienas Sirijos kariškių.
Rusijos krovininis lėktuvas Bassel al Assado oro uoste
Rusijos krovininis lėktuvas Bassel al Assado oro uoste / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jau 15 dienų iš eilės Rusijos transporto lėktuvas į Hmeimimo bazę Viduržemio jūros pakrantėje Latakijos provincijoje atgabena karių ir įrangos, sakė šaltinis, prašęs jo pavardės neatskleisti.

„Per pastarąsias dvi savaites, taip pat ir šiandien kas rytą nutupia rusų krovininis lėktuvas“, – sakė jis, dar pridūręs, kad kas kartą šį lėktuvą lydi naikintuvai.

Jau 15 dienų iš eilės Rusijos transporto lėktuvas į Hmeimimo bazę Viduržemio jūros pakrantėje Latakijos provincijoje atgabena karių ir įrangos.

JAV palydovinės sistemos stebi padidėjusį Rusijos pajėgų aktyvumą šioje bazėje, kuri įrengta Bassel al Assado civiliniame ir kariniame oro uoste.

Jei toks pajėgų telkimas bus oficialiai patvirtintas, tai reikštų įrodymą, kad Rusija pirmą kartą nuo įsiveržimo į Afganistaną 1979 metais kariškai įsikiša į tolimą karo veiksmų teatrą.

Vienas aukštesnio rango Sirijos pareigūnų šį karinį Rusijos įsikišimą pavadino „posūkio tašku“ niokojančiame pilietiniame kare, tebesitęsiančiame jau daugiau kaip ketverius metus.

„Rusija nori priminti Jungtinėms Valstijoms, kad jos santykiai su Damasku palaikomi daugiau kaip 50 metų, ir kad ši šalis yra Maskvos įtakos sferoje“, – pažymėjo pareigūnas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius