-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija širsta: Dūmos atstovas pareiškė, kad D.Grybauskaitė nesupranta, ką kalba

Dalia Grybauskaitė, pareiškusi, kad „Gazprom“ Lietuvai tampa nebereikalingas, sukėlė Rusijos Dūmos atstovų pyktį. Dūmos Tarptautinių reikalų komiteto pirmininkas Aleksejus Puškovas pareiškė, kad Lietuvos prezidentė nesupranta, ką kalba.
Spaudos konferencijoje
D.Grybauskaitė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Lietuvoje atidarytas suskystintųjų gamtinių dujų terminalas gali patenkinti 90 proc. visų trijų Baltijos valstybių poreikių, todėl mums „Gazprom“ tapo visiškai nereikalingas. „Gazprom“ vis rečiau galės būti naudojamas kaip politinio spaudimo priemonė Europoje ir tuo labai džiaugiuosi“, – duodama interviu pasakė D.Grybauskaitė. 

Tai iš karto sulaukė Rusijos reakcijos. A.Puškovas socialiniame tinkle „Twitter“ pareiškė, kad Lietuvos prezidentė nesupranta, ką kalba. „Lietuvos prezidentė pareiškė, kad po kelių metų „Gazprom“ nebereikės, o Europa pereis prie skalūninių dujų. Ji blogai supranta, ką kalba“, – rašė jis. 

Tai ne pirmas atvejis pastaruoju metu, kai D.Grybauskaitės pareiškimai sulaukia priešiškos reakcijos iš Rusijos. Itin aršiai buvo sutiktas jos pareiškimas, kad Rusija turi teroristinei valstybei būdingų bruožų. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius