-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 12 25 /19:56

Rusija skelbia užėmusi Marjinką Rytų Ukrainoje

Rusija pirmadienį paskelbė, kad jos pajėgos dabar visiškai kontroliuoja Marjinką Rytų Ukrainoje, o prezidentas Vladimiras Putinas tai pavadino sėkme, reiškiančia, kad bus mažiau apšaudomas netoliese esantis rusų kontroliuojamas Donecko miestas.
ANDRIY YERMAK VIA TELEGRAM / via REUTERS
ANDRIY YERMAK VIA TELEGRAM / via REUTERS

„Mūsų [...] junginiai šiandien visiškai išvadavo Marjinkos gyvenvietę“, – V. Putinui per valstybinės televizijos transliuotą susitikimą sakė gynybos ministras Sergejus Šoigu.

Televizija parodė iš drono nufilmuotus griuvėsių ir išdegusių daugiabučių vaizdus, kaip teigta, iš Marjinkos. 

„Noriu jus pasveikinti. Tai sėkmė“, – ministrui pasakė V. Putinas. Anot jo, tai suteikia Rusijos kariuomenei „progą judėti į platesnį operacijų rajoną“.

S. Šoigu sakė, kad kontroliuodamos Marjinką rusų pajėgos galės „eiti toliau šia kryptimi“ ir veiksmingiau saugoti Donecką nuo Ukrainos pajėgų smūgių.

Tačiau Ukrainos kariuomenės atstovas Oleksandras Štupunas sakė, jog neteisinga teigti, kad Marjinką visiškai kontroliuoja Rusijos pajėgos.

„Kovos už Marjinką tęsiasi“, – sakė jis ir nurodė, kad Marjinkos rajono teritorijoje vis dar yra ukrainiečių karių.

„Miestas visiškai sugriautas“, – pridūrė O. Štupunas.

Abiejų šalių pranešimų nepriklausomai patvirtinti neįmanoma.

Birželį palei frontą Ukrainos pietuose ir rytuose pradėtas ukrainiečių kontrpuolimas didele dalimi nuslopo, o rusų pajėgos pastarosiomis savaitėmis didino spaudimą.

Gruodžio pradžioje britų žvalgyba paskelbė, kad Rusijos pajėgos pasistūmėjo sugriautoje Marjinkoje ir tikriausiai kontroliuoja beveik visą miesto dalį, kuri buvo apstatyta, tačiau ukrainiečių pajėgos vis dar gina teritorijos lopinėlius vakariniame miesto pakraštyje.

Pranešime taip pat buvo sakoma, kad nuo 2014-ųjų ties fronto linija esanti Marjinka, kur prieš karą gyveno 9 tūkst. žmonių, yra sugriauta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius