-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija skundžiasi dėl prezidentūrai priklausančioje teritorijoje Suomijoje atsiradusio gėjų baro

Suomijos policija gavo skundą po to, kai du pokštininkai pastatė gėjų baro instaliaciją Alandų salose, kur Rusijos prezidentūra turi žemės, rašo „The Guardian“.
Gėjų baras Rusijos prezidentūrai priklausančioje žemėje Suomijoje
Gėjų baras Rusijos prezidentūrai priklausančioje žemėje Suomijoje / Nuotr. iš „Twitter“

Komikų hiphopo duetas „Far & Son“ medinę struktūrą su spalvingomis lemputėmis ir užrašais praėjusį savaitgalį sukūrė remdamiesi „The Blue Oyster“ gėjų klubu iš komedijos „Policijos akademija“. Taip jie paskelbė protestuojantys prieš Rusijos įstatymus, nukreiptus prieš homoseksualius asmenis.

„Bare“ buvo ir lankytojų – kai kurie buvo apsirengę odiniais drabužiais, dėvėjo geltonus statybininkų šalmus, viena pora bučiavosi.

„Tai gryniausias chuliganizmas“, – Suomijos žiniasklaidai skundėsi Rusijos konsulas Michailas Zubovas.

Mes tikėjomės kiek stipresnio atsako iš rusų – kad jie iškart atsiųs „Scud“ raketas į gėjų barą, – komikai sakė žiniasklaidai.

Suomijos policija patvirtino, kad sekmadienį gavo skundą: „Įsibrovėliai teritorijoje kažką pastatė, po savęs paliko šiukšlių“. Incidentas įvardintas kaip įsibrovimas į teritoriją be leidimo, taip pat galėjo būti sanitarinių pažeidimų.

„Mes tikėjomės kiek stipresnio atsako iš rusų – kad jie iškart atsiųs „Scud“ raketas į gėjų barą, bet panašu, kad jie neprilygsta „Far & Son“. Jie paprasčiausi bailiai“, – komikai sakė žiniasklaidai.

Tarp Suomijos ir Švedijos esančiose Alandų salose gyvena apie 28 tūkst. žmonių. 90 proc. jų – didžiausioje Fastos saloje. Viena negyvenama teritorija priklauso Rusijos prezidentūrai. Anksčiau ji priklausė vokiečių-suomių porai, tačiau rusų nuosavybe virto 1947 m., kai pagal taikos sutartis visi vokiečiams priklausę objektai buvo atiduoti Sovietų Sąjungai,

Komikai už savo darbą gali susilaukti trijų mėnesių kalėjime, tačiau jie teigia to nebijantys. „Manau, kad kas nors kitais metais tą patį pastatys iš betono. Tuomet tai liks amžiams. „The Blue Oyster“ bus vienintelis dalykas, matomas iš Mėnulio (be Didžiosios Kinijos sienos). Jie niekada nepaims mūsų gyvų“, – ironizavo duetas.

„The Blue Oyster“
„The Blue Oyster“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius