Rusija skyrė 10 parų įkalinimo A.Navalno sąjungininkui

Rusijoje pirmadienį buvo paskirta 10 parų įkalinimo bausmė garsiausio Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno sąjungininkui, pareigūnams tęsiant griežtas priemones prieš teisingų rinkimų reikalaujančią opoziciją.
Georgijus Alburovas
Georgijus Alburovas / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

A.Navalno įkurto „Kovos su korupcija fondo“ (FBK) darbuotojas Georgijus Alburovas buvo tarp maždaug 1 tūkst. žmonių, sulaikytų šeštadienį per protestą Maskvos centre.

Tai buvo naujausias opozicijos protestas prieš atsisakymą leisti nepriklausomiems kandidatams dalyvauti Maskvos parlamento rinkimuose.

Pirmadienį 29 metų G.Alburovas buvo įkalintas 10-čiai parų už protestų įstatymo pažeidimą.

G.Alburovo teigimu, jis yra baudžiamas už tai, kad padėjo tirti Maskvos mero pirmosios pavaduotojos veiklą. Praėjusią savaitę paskelbtoje FBK ataskaitoje sakoma, kad 40 metų Natalija Sergunina savo artimiems giminaičiams sumažintomis kainomis pardavė nekilnojamojo turto Maskvoje.

FBK teigimu, N.Serguninos šeima dabar kontroliuoja nekilnojamojo turto už 6,5 mlrd. rublių (89,4 mln. eurų).

N.Sergunina yra atsakinga už Maskvos parlamento rinkimų rugsėjo mėnesį organizavimą.

A.Navalno sąjungininkai ir kiti Kremliaus kritikai kėlė savo kandidatūras, bet buvo diskvalifikuoti dėl priežasčių, kurias jie vadina suklastotomis.

Atsisakymas įregistruoti jų kandidatūras Maskvoje išprovokavo didžiausią pastarųjų metų politinę krizę ir pastarosiomis savaitėmis į gatves išeidavo tūkstančiai protestuotojų.

Valdžia ėmėsi griežtų atsakomųjų priemonių, pradėjo virtinę kriminalinių tyrimų, įskaitant tyrimus dėl „masinių neramumų“ ir smurto prieš policiją.

Pirmadienį keli įtariamieji dviem mėnesiams buvo nusiųsti į tardymo izoliatorių.

Praėjusį mėnesį beveik visi garsūs opozicijos lyderiai ir daug nepriklausomų kandidatų statuso siekusių žmonių buvo įkalinti laikotarpiams iki 30 dienų.

Opozicija neigia didelius neramumus, tvirtina, kad mitingai yra taikūs ir kad policija naudoja smurtą prieš protestuotojus, o ne atvirkščiai.

Opozicija rugpjūčio 10-ąją planuoja naują mitingą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius