Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje sulaikytas pagrindinis „Malaysia Airlines“ lėktuvo numušimo liudininkas

Rusijos teisėsauga dar gegužę Maskvoje sulaikė Vyriausiosios žvalgybos valdybos (GRU) pulkininką, „Donbaso savanorių sąjungos“ vadovų tarybos narį Vasilijų Geraniną, laikomą pagrindiniu „Malaysia Airlines“ lėktuvo numušimo Rytų Ukrainoje liudininku, rašo „Inform Napalm“.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje.
Numušto „Malaysia Airlines“ lėktuvo nuolaužos Donecke, Ukrainoje. / „Scanpix“/„Anadolu Ajansi“ nuotr.

Panašu, kad V.Geranino sulaikymas iliustruoja Rusijos Federalinės saugumo tarnybos (FSB) bandymus pašalinti teroristinio išpuolio liudininkus ir juos izoliuoti nuo tarptautinės visuomenės.

Trumpas pranešimas apie Vasilijaus Geranino, pavadinto „karo ekspertu“ ir „pulkininku, kuriam buvo pranešta apie „MH17“ numušimą", pasirodė svetainėje MK.ru, tačiau greitai buvo pašalintas.

Vis dėlto šia žinutė spėjo pasidalinti du regioniniai naujienų portalai. Tiesa, ši naujiena nesulaukė didesnio Rusijos žiniasklaidos dėmesio.

V.Geraninas buvo sulaikytas jo automobilyje neva radus skeveldrinių šaudmenų ir 40 mm granatsvaidį GP-25. Po sulaikymo buvo apieškota V.Geranino gyvenamoji vieta ir papildomai paimta keletas šaunamųjų ginklų.

Areštą ir kratą vykdė Vidaus reikalų ministerijos darbuotojai ir policija, tačiau inscenizacija bei sulaikymo būdas primena FSB operaciją. Šiuo metu suimtasis laikomas tardymo izoliatoriuje. Žinoma, kad GRU V.Geraniną atleido atgaline data.

Po V.Geranino sulaikymo, 2017-ųjų gegužės 14 dieną rusų teroristas Igoris Girkinas savo paskyroje „VKontakte" rašė:

„Gautais duomenimis, pas keletą „Donbaso savanorių sąjungos“ narių vyko krata. Tarp jų ir pas Mariją Koledą (likusių nevardinsiu). Atskleisti kitą skandalingą informaciją neturiu noro“.

Taip pat žinoma, kad 2014-ųjų kovo pradžioje pulkininkas V.Geraninas išvyko į Krymą ir aktyviai dalyvavo vykdant Ukrainai priklausančio pusiasalio aneksiją.

Ukrainos saugumo tarnybos (SBU) duomenimis, V.Geraninas kuravo karo vadeivą Igorį Bezlerą, buvusį Donbase tą dieną, kai buvo numuštas „Malaysia Airlines” lėktuvas. SBU yra paviešinusi perimtą V.Geranino ir I.Bezlero pokalbį telefonu.

VIDEO: Ukrainos saugumiečių perimtas Igorio Bezlero ir Vasilijaus Geranino pokalbis

Todėl V.Geraninas laikomas vienu pagrindinių Rusijos teroristinio išpuolio prieš tarptautinę bendruomenę liudininkų.

Rytų Ukrainoje numuštame „Malaysia Airlines" lėktuve skrido 298 žmonės, daugiausia – Nyderlandų piliečiai. Visi jie žuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius