Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija sveikina Šiaurės Korėjos sprendimą dėl branduolinių bandymų

Maskva sveikina Šiaurės Korėjos sprendimą sustabdyti branduolinius ir raketų bandymus bei tikisi atsakomųjų žingsnių iš Seulo ir Vašingtono mažinant karinį aktyvumą regione ir siekiant susitarimų per būsimus viršūnių susitikimus, šeštadienį pareiškė Rusijos užsienio reikalų ministerija.
Kim Jong Unas stebi balistinės raketos paleidimą.
Kim Jong Unas stebi balistinės raketos paleidimą. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Sveikiname Darbininkų partijos pirmininko Kim Jong Uno pareiškimą, įtvirtintą partijos centro komiteto plenumo balandžio 20 dienos nutarimu, apie tai, kad KLDR (Korėjos Liaudies Demokratinė Respublika) nuo šių metų balandžio 21 dienos nutraukia branduolinius ir raketų bandymus, taip pat šios šalies branduolinio poligono naudojimą, – sakoma ministerijos komentare. – Laikome šį sprendimą svarbiu žingsniu siekiant toliau mažinti įtampą Korėjos pusiasalyje ir įtvirtinti teigiamas tendencijas normalizuojant padėtį Šiaurės Rytų Azijoje“.

Ministerija paragino „JAV ir Korėjos Respubliką imtis atitinkamų atsakomųjų priemonių siekiant sumažinti karinį aktyvumą regione ir siekiant abipusiai priimtinų sutarčių su KLDR sudarymo per artėjančius abiejų Korėjų bei JAV ir Šiaurės Korėjos viršūnių susitikimus“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius