Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija tebėra „pasaulio lyderių“ trejete pagal heroino iš Afganistano vartojimą

Rusija yra tarp trijų šalių, pirmaujančių pagal heroino iš Afganistano vartojimą, pranešė Rusijos federalinė narkotikų kontrolės tarnyba (FNKT).
Švirkštas ir tabletė
Švirkštas ir tabletė / Gedimino Savickio/BFL nuotr.

„Rusija tebeįeina į negražų pasaulio lyderių trejetą pagal heroino iš Afganistano vartojimą“, – sakoma FNKT pranešime, kurį gavo „Interfax“ pirmadienį.

Žinyba nepatikslino, kas dar, be Rusijos, įeina į šį „trejetą“.

Remdamasi Valstybinio kovos su narkotikais komiteto tyrimais, žinyba pranešė, kad 13 proc., Rusijos piliečių – 18 mln. žmonių – turi patyrimo vartoti narkotikus. Iki 24 metų jau kas penktas jaunuolis yra pamėginęs vartoti narkotikų.

„Iš viso asmenų, kartkarčiais vartojančių narkotikus ne medicinos tikslais, skaičius siekia 5,5 mln. žmonių, o asmenų vartojančių narkotikus reguliariai, – iki 3 mln. žmonių“, – pareiškė FNKT.

Žinyba pažymėjo, kad pernai Rusijoje užregistruoti 215 tūkst. nusikaltimų neteisėtos narkotikų apyvartos srityje, iš jų 127 tūkst. – sunkių ir itin sunkių.

„Už nusikaltimus, susijusius su neteisėta narkotikų prekyba, 2011 metais buvo nuteisti daugiau kaip 109 tūkst. asmenų arba 13 proc. visų nuteistųjų skaičiaus“, – pranešė narkotikų kontrolė.

FNKT pareiškė, kad Vakarų kompanijos surengė viešosios nuomonės apklausą, pagal kurią Rusijos gyventojai mano, kad narkomanija yra opiausia Rusijos visuomenės problema.

Oficialiais RFNK duomenimis, Rusijoje nuo narkotikų kasmet miršta maždaug 100 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius