-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija teigia, kad JAV skatina Pietryčių Azijos militarizaciją

Rusijos užsienio reikalų ministras sekmadienį apkaltino Jungtines Valstijas skatinant militarizaciją Pietryčių Azijoje, sakydamas, kad Vašingtonas bando apriboti Pekino ir Maskvos įtaką regione.
Sergejus Lavrovas
Sergejus Lavrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Sergejus Lavrovas kalbėjosi su žurnalistais Pnom Penio oro uoste po dalyvavimo Pietryčių Azijos valstybių asociacijos (ASEAN) susitikime Kambodžoje, prieš jam išskrendant į Balį, kur vyks Didžiojo dvidešimtuko (G-20) aukščiausiojo lygio renginys, kuriame susitiks Kinijos vadovas Xi Jinpingas ir JAV prezidentas Joe Bidenas.

Anksčiau sekmadienį J.Bidenas sakė, kad su Xi Jinpingu nustatys „raudonąsias linijas“.

Vašingtonas bando didinti savo įtaką Pietryčių Azijoje, nerimaudamas dėl vis agresyvesnio Pekino elgesio regione, kurį jis laiko savo strateginiu užnugariu.

S.Lavrovas apkaltino JAV skatinant „šio regiono militarizavimą, kuriuo aiškiai siekiama sulaikyti Kiniją ir apriboti Rusijos interesus regione“.

Tęsiantis invazijai į Ukrainą ir Vakarų sankcijoms, Rusija pasuko į Pietryčių Aziją, bandydama sustiprinti savo pažeistą ekonomiką.

S.Lavrovas Vašingtono strategiją, pagal kurią JAV siekia užmegzti glaudesnius santykius su Pietryčių Azijos valstybėmis, pavadino „neįtraukiančia ir konkuruojančia su ASEAN sukurtomis įtraukiančiomis struktūromis“.

Regioniniame viršūnių susitikime Kambodžoje dominavo tarptautiniai klausimai, iš pradžių Ukrainai, o vėliau JAV ir Kinijos priešpriešai užgožus vietos lygmens temas, tokias kaip Mianmaras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius