Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 02 /14:51

Rusija telkia karines pajėgas prie sienos su Ukraina

Netoli sienos su Ukraina Rusijos pasieniečiai užėmė puolamasias pozicijas. Pasienyje taip pat sutelkta daug karinės technikos, įskaitant šarvuočius, praneša naujienų agentūra „Unian“.
Ukrainos pasienio punktas „Marinovka“ po mūšio su teroristais
Pasienio punktas po mūšio su teroristais / Ukrainos pasienio tarnybos nuotr.

Papildyta 16:43 val. Prie sienos su Ukraina pastebimas karinės technikos telkimas

Vykstantį karinės technikos telkimą prie valstybinių sienų patvirtino Ukrainos valstybinės sienos apsaugos administracija. Kaip teigiama administracijos pranešime, pastebimas karinės technikos judėjimas vyksta netoli Donecko srities.

Tai ne pirmas kartas, kuomet šalies pareigūnai pastebi Rusijos karių ir karinės technikos telkimą prie valstybinės sienos su Ukraina.

Papildyta 14:59 val. Būsimieji teroristai ruošiami Kryme

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovas spaudai Andrejus Lysenko trečiadienį paskelbė, kad netoli Simferopolio Rusija karinėje bazėje ruošia būsimuosius teroristus tolimesniam padėties Ukrainoje destabilizavimui, praneša naujienų agentūra „Unian“.

A.Lysenko apkaltino Rusijos politines jėgas teroristinio judėjimo rytinėje Ukrainos dalyje palaikymu ir lėšų rinkimu teroristams. „Rusijos pusė ir toliau naudoja Krymo teritoriją naujokų verbavimui, paruošimui ir siuntimui į rytinę Ukrainos dalį“, – teigė A.Lysenko.

„Būtent tuo tikslu ir veikia karinė bazė Simferopolyje – ruošia diversantus, kurie galėtų veikti žemyninėje Ukrainos dalyje“, – tvirtino atstovas spaudai. 

Atnaujinta 14:34 val. Teroristai palieka Donecko srities administracijos pastatą

Teroristai palieka Donecko srities administracijos pastatą, kurį jie buvo užėmę nuo balandžio pradžios. Apie tai pranešė Ukainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos atstovai.

Ukraina perėmė trijų pasienio punktų kontrolę

„Per pastarąsias antiteroristinės operacijos paras buvo suduota 120 smūgių teroristų objektams, sunaikinta daug karinės technikos ir nukauta daug kovotojų“, – trečiadienį pareiškė A. Lysenka.

Jis taip pat pridūrė, kad iš teroristų buvo atimta „Zakotnoje“, „Stari Karavano“ ir „Brusovkos“ pasienio punktų kontrolė. A.Lysenka taip pat teigė, kad buvo sunaikinta daug teroristų rengimo stovyklų.

Antiteroristinės operacijos gali būti baigtos jau po dviejų savaičių

Ukrainos vidaus reikalų ministras Arsenas Avakovas teigia, kad antiteroristinės operacijos (ATO) gali būti baigtos jau po dviejų savaičių, jeigu bus uždaryta valstybinė siena. „Jeigu siena bus uždaryta, manau, mums užteks dviejų savaičių“, – teigė ministras naujienų portalui news.liga.net.

A.Avakovas taip pat kreipėsi į nacionalinės Ukrainos gvardijos karius su prašymu kovoti, nepaisant visų sunkumų. „Jei tai darys kiekvienas – mes laimėsime labai greitai“, – pažymėjo jis.

Per savaitę žuvo vienas ATO karys, trylika sužeista

Pranešama, kad per paskutinę savaitę žuvo vienas ATO karys, dar trylika buvo sužeista per teroristų vykdytus apšaudymus. Taip pat buvo sunakintos keturios ukrainiečiams priklausiusios patrankos “D – 30”, vienas tankas “T – 64” ir karinis sunkvežimis. Apie tai pranešė ATO atstovas spaudai Aleksejus Dmitraškovskis.

„Nepaisant stipraus ATO pajėgų spaudimo teroristai bando pabėgti iš apsupties. Visos teroristų atakos buvo atremtos“, – teigė A.Dmitraškovskis.

Jis pažymėjo, jog buvo sunaikinta nemažai teroristų rengimo stovyklų, taip pat sunaikinta arba smarkiai apgadinta karinė techniką.  

Ukrainos kariai tęsia atakas prieš teroristus

Karinės pajėgos ir Nacionalinės gvardijos kariai aktyviai puola teroristus ir nusikaltėlius. Mūsų kariai kovoja efektyviai ir rezultatyviai“, – O.Turčynovas teigė parlamento posėdyje.

„Esu įsitikinęs, kad mūsų Nacionalinės gvardijos karių dėka atsikratysime teroristais ir išlaisvinsime tiek Donecko, tiek Luhansko sritis. Jos vėl gyvens taikoje ir dirbs kartu vardan didžios, stiprios Ukrainos. Šlovė Ukrainai“, – pareiškė  Aukščiausios Rados pirmininkas.

Paliaubų atnaujinimas įmanomas tik jei bus patenkintos Ukrainos iškeltos sąlygos

Ukraina yra pasiryžusi sustabdyti ATO vykdymą, jeigu bus patenkintos tam tikros sąlygos, pareiškė šalies prezidentas Petro Porošenka telefoniniame pokalbyje su naujuoju Europos Parlamento vadovu (EP) Martinu Shulzu.

P.Porošenka teigė, kad paliaubos galimos tik tuo atveju, jeigu bus pasiektas dvišalis susitarimas dėl jėgos nenaudojimo, bus atgauta valstybinių sienų kontrolė ir paleisti į laisvę visi šiuo metu teroristų pagrobti įkaitai.

Pokalbyje su M.Shulzu Ukrainos vadovas vylėsi sulauksiąs ES paramos sprendžiant dabartinę situaciją šalyje ir teiravosi apie galimas Ukrainos narystės ES perspektyvas,

EP vadovas tvirtino, kad P.Porošenka yra didelis politikos autoritetas tiek Ukrainoje, tiek užsienyje ir tiki, kad jis gali garantuoti taiką bei stabilumą šalyje. 

Teroristai minosvaidžiais apšaudė sienos perėjimo punktą 

Antradienio naktį teroristai iš minosvaidžių apšaudė perėjimo punktą prie Rusijos sienos, Donecko srityje, praneša naujienų agentūra „Unian“.

Šią informaciją patvirtino Ukrainos valstybinės sienos apsaugos tarnybos atstovai. Teigiama, kad į perėjimo punkto „Novoazovsk“ pusę buvo iššauta apie 20 minų. Per ataką žuvo vienas pasienietis, o dar keturi asmenys buvo sužeisti.

Sienos perėjimo punkto veikla laikinai sustabdyta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius