-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NATO ataskaita: Rusija treniravosi branduoliniam smūgiui Švedijai

NATO ataskaitoje paskelbta išvada apstulbino Švediją. Paaiškėjo, kad 2013 metais vykusiose pratybose buvo simuliuotas galimas branduolinis smūgis šiai Europos Sąjungos narei, rašo thelocal.se.
Rusijos „Tupolev Tu-22M“ naikintuvas
Rusijos „Tupolev Tu-22M“ naikintuvas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2013 metais prie rytinio Stokholmo archipelago praskridęs Rusijos karinių oro pajėgų bombonešis atliko galimo branduolinio smūgio pratybas. Švedijos oro gynybos pajėgos tuomet pavėlavo reaguoti ir tai sukėlė tikrą skandalą Švedijos žiniasklaidoje.

Spekuliacijas apie tai, kad rusų bombonešis treniravosi branduoliniam smūgiui šią savaitę patvirtino pats NATO vadovas, norvegas Jensas Stoltenbergas.

Ataskaitoje skelbiama, kad pratybose dalyvavo Rusijos strateginis bombonešis „Tupolev Tu-22M3“ ir du naikintuvai „Suchoi Su-27“. Manoma, kad planuojamais taikiniais pasirinkta karinė bazė Smolando saloje bei viena iš žvalgybos vadaviečių netoli Stokholmo.

Pasak J.Stoltenbergo, šis incidentas buvo vienas iš ženklų augančios karinės Rusijos grėsmės, kuri prasiveržė konflikto Rytų Ukrainoje metu.

Apie šį incidentą valstybės politikus informavo ir Švedijos žvalgyba, kuri 2014 metais patvirtino, kad Rusijos karinė agresija ir žvalgybos provokacijos kelia didžiausią grėsmę Švedijai, kuri nėra NATO narė. Tų metų lapkritį viso pasaulio žiniasklaidoje buvo aptarinėjamas ir galimai prie Švedijos krantų pasirodęs Rusijos povandeninis laivas, tačiau šie kaltinimai tarp ir nebuvo patvirtinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius