Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija tvyrant įtampai surengė karines pratybas Pietų Osetijoje

Rusijos kariškiai pirmadienį pradėjo karines pratybas Pietų Osetijoje, nors regione didėja įtampa prieš pirmąsias Rusijos ir Gruzijos karo metines.
Rusų kariai
Rusų kariai. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Apie pratybas pranešė nuo Gruzijos atsiskyrusios Pietų Osetijos lyderis Eduardas Kokoity. Tuo tarpu Gruzija sekmadienį apkaltino Rusiją „pastūmėjus vadinamąją Pietų Osetijos sieną“ toliau į Gruzijos teritoriją. Be to, abi šalys prieš rugpjūčio 7-ąją minimas trumpo karo metines apkaltino viena kitą ugnies nutraukimo pažeidimais.

„Rusijos kontingentas atliks pratybas Pietų Osetijoje“, – paskelbė E.Kokoity, kurį citavo naujienų agentūra „Interfax“.  Jis pridūrė, kad tomis priemonėmis, kurios pradedamos pirmadienį, siekiama elgtis „prevenciškai“ ir kad „bus padaryta viskas saugumui užtikrinti ir situacijai kontroliuoti.“ Daugiau detalių apie tas karines pratybas jis nepateikė.

Rusijos gynybos ministerija pakurstė nuogąstavimus dėl konflikto atsinaujinimo, kai šeštadienį perspėjo, jog pasilieka teisę panaudoti jėgą, jei Gruzija tęs „provokacijas“ Kaukaze.  „Visi gerai suprato tą Rusijos gynybos ministerijos pareiškimą ir labai tvirtą Rusijos poziciją šiuo klausimu“, – perspėjo E.Kokoity.

Praėjusių metų karas kilo Rusijai reagavus į Gruzijos mėginimą karinėmis priemonėmis atgauti nuo jos atsiskyrusią Pietų Osetiją. Maskva paskui pasiuntė karius ir tankus toli į Gruzijos teritoriją.

Po karo rusų pajėgos atsitraukė į Pietų Osetiją ir kitą nuo Gruzijos atsiskyrusį regioną – Abchaziją, bet Tbilisis piktinasi tuo, kad tūkstančiai rusų karių vis dar yra šiuose dviejuose regionuose.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius