Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Valstybės Dūma svarsto galimybę perrašyti Vokietijos 1989 m. suvienijimo istoriją

Nors V.Putinas tik prieš kelias dienas pasakė tulžingą kalbą apie tai, kad negalima perrašinėti istorijos, Rusijos parlamentarai netrukus svarstys naują pareiškimą, kuriuo būtų perrašoma Vokietijos istorija - bus pasmerkiamas Rytų ir Vakarų Vokietijos suvienijimas 1989 m. Valstybės Dūmos pirmininkas Sergejus Naryškinas jau kreipėsi į parlamento užsienio reikalų komitetą, kad šis išnagrinėtų siūlymą pasmerkti Rytų Vokietijos „aneksiją“, skelbia naujienų agentūra „Tass“.
Berlyno sienos griovimas 1989 m.
Berlyno sienos griovimas 1989 m. / „Scanpix“ nuotr.

Komunistų partijos deputatas Nikolajus Ivanovas trečiadienį pasiūlė rezoliuciją, kurioje būtų aiškinama, kad Vakarų Vokietija 1989 m. neteisėtai aneksavo Rytų Vokietiją, nes pastarojoje nebuvo surengtas referendumas.

Tokį siūlymą absurdišku palaikė net Michailas Gorbačiovas – jis trečiadienį tai pavadino nesąmone. 

Tačiau „The Washington Post“ pažymi, kad šis pasiūlymas visgi gali taip tyliai nebūti numarintas. S.Naryškinas yra artimas Vladimiro Putino sąjungininkas, tad mažai tikėtina, kad jis tokį kreipimąsi būtų daręs be Rusijos prezidento pritarimo.

Neabejotinai Dūma taip keršytų Vokietijai, kuri griežtai kritikuoja Krymo aneksiją, Rusijos karą Ukrainoje ir pasisako už sankcijų griežtinimą. Nors anksčiau buvo laikyta viena artimiausių V.Putino sąjungininkių, Vokietijos kanclerė Angela Merkel kartą yra pareiškusi, kad V.Putinas gyvena kitame pasaulyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius