Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija: Ukraina sulaikė du pasiklydusius rusų pasieniečius

Rusija penktadienį paskelbė, kad Ukraina netoli aneksuoto Krymo pusiasalio sulaikė du jos pasieniečius, kurie per pratybas pasiklydo ir atsidūrė Kijevo kontroliuojamoje teritorijoje.
Ukrainos kariai prie Rusijos sienos
Ukrainos kariai prie Rusijos sienos / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Ukraina Rusija

Rusijos federalinės saugumo tarnybos FSB, kuriai yra pavaldi sienos apsaugos tarnyba, regioninio skyriaus atstovai rusų naujienų agentūroms sakė, kad per „pratybas du agentūros darbuotojai pasiklydo ir pateko į Ukrainos teritoriją, kur buvo sulaikyti“.

Incidentas įvyko penktadienio naktį, nurodė FSB ir išreiškė viltį, kad pasieniečiai „netrukus bus grąžinti į Rusijos teritoriją“.

Ukrainos pasieniečių vadas Viktoras Nazarenka anksčiau sakė, kad buvo sulaikyti du vyrai be dokumentų, tvirtinantys esą Rusijos pasieniečiai. Jie valtimi pasiekė Ukrainos krantą.

„Jie sakė, kad esą per pratybas vaidino žmones, neva neteisėtai kertančius sieną, bet pasiklydo“, – sakė V.Nazarenka.

Rusija ir Ukraina piktai konfliktuoja nuo 2014 metų, kai Maskva atplėšė nuo Ukrainos ir aneksavo Krymo pusiasalį. Be to, Maskva yra kaltinama pakursčiusi separatistinį sukilimą Rytų Ukrainoje, per trejus metus pareikalavusį maždaug 10 tūkst. gyvybių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius