Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija užblokavo BBC svetainę, žada imtis ir kitų žiniasklaidos priemonių

Rusijos žiniasklaidos priežiūros tarnyba „Roskomnadzor“ trečiadienį užblokavo prieigą prie pagrindinės BBC naujienų svetainės, Užsienio reikalų ministerijai Maskvoje perspėjus, kad imsis papildomų atsakomųjų priemonių prieš Vakarų šalių žiniasklaidą.
BBC
BBC / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

„Manau, kad tai tik atsakomųjų priemonių į informacinį karą, kurį Vakarai pradėjo prieš Rusiją, pradžia“, – platformoje „Telegram“ parašė URM atstovė Marija Zacharova.

„Roskomnadzor“ įtraukė BBC naujienų svetainę į šalyje blokuojamų išteklių sąrašą. Taip pat užblokuotas BBC Rusijos redakcijos tinklapis.

BBC paskelbė vaizdo įrašą, kuriame rusams aiškinama, kaip toliau naudotis jos turiniu per virtualų privatų tinklą (VPN) ir programėles.

„Mes ir toliau nušviečiame įvykius Rusijoje ir pasaulyje“, – sakoma vaizdo įraše.

Tarnyba paragino savo skaitytojus atsisiųsti BBC programėlę ir sekti jos naujienas socialinės žiniasklaidos platformose.

Trečiadienį „Roskomnadzor“ taip pat užblokavo prieigą prie dar mažiausiai 31 žiniasklaidos svetainės, tęsiantis susidorojimo kampanijai internete, suintensyvėjusiai prezidentui Vladimirui Putinui pasiuntus karius į Ukrainą.

Naujienų agentūra AFP negalėjo prisijungti prie daugiau kaip 30 Rusijos ir užsienyje įsikūrusių žiniasklaidos priemonių iš šalies vidaus.

Tarp šių išteklių – pripažinimą pelnęs žurnalistinių tyrimų tinklapis „Bellingcat“ ir keli Rusijos regioniniai portalai, tokie kaip Permdaily.ru. Jų tinklapius „Roskomnadzor“ įtraukė į „juodąjį“ sąrašą.

Užblokuotos ir dvi rusų kalba publikuojančios žiniasklaidos priemonės, įsikūrusios Izraelyje, kur gyvena didelė rusakalbių bendruomenė: „9 TV Channel Israel“ ir „Vesti Israel“.

Nepriklausoma žiniasklaidos svetainė „Kavkazkij Uzel“, nušviečianti įvykius Rusijos Šiaurės Kaukazo regione, taip pat buvo neprieinama, kaip ir Ukrainoje bei Estijoje registruoti naujienų portalai.

Prasidėjus Rusijos karinei kampanijai Ukrainoje Maskva riboja prieigą prie vis daugiau nepriklausomos žiniasklaidos priemonių; ji taip pat užblokavo pasaulinių IT milžinių „Facebook“, „Twitter“ ir „Instagram“ platformas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius