Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Rusija uždraudė atvykti Latvijos piliečiams, rėmusiems „Magnickio sąrašą“

Rusijos užsienio reikalų ministerija Latvijos ambasadai Maskvoje įteikė „Magnickio sąrašą“ parėmusių Latvijos piliečių, kuriems draudžiama atvykti į Rusiją, sąrašą, antradienį naujienų agentūrai BNS nurodė latvių Užsienio reikalų ministerijos spaudos tarnyba.
Latvijos ir Rusijos vėliavos
Rusija uždraudė atvykti Latvijos piliečiams, rėmusiems „Magnickio sąrašą“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Žmones, kuriems dėl pritarimo sankcijoms prieš vadinamojo Magnickio sąrašo asmenis uždrausta atvykti į Rusiją, Užsienio reikalų ministerija informuos asmeniškai; sąrašas viešai nebus paskelbtas.

Pasak Latvijos pareigūnų, tai yra Rusijos užsienio reikalų ministerijos reakcija į 2018 metų vasario 8 dieną Latvijos parlamento priimtą sprendimą „Dėl kvietimo įvesti sankcijas asmenims, susijusiems su Sergejaus Magnickio byla“.

„Scanpix“/AP nuotr./Sergejus Magnickis
„Scanpix“/AP nuotr./Sergejus Magnickis

Latvijos užsienio reikalų ministerija nurodė nenustebusi dėl Rusijos įteikto sąrašo ir mano, kad šiuo žingsniu nesiekiama gerinti dvišalių santykių.

Su S.Magnckio byla susijusias sankcijas, apimančios draudimus įvažiuoti į šalis ir naudotis jų finansų sistemomis, anksčiau jau įvedė tokios valstybės kaip JAV, Kanada, Lietuva, Estija, Didžioji Britanija.

Birželio 6 dieną Rusijos užsienio reikalų ministerijos Informacijos ir spaudos departamento direktoriaus pavaduotojas Artiomas Kožinas pareiškė, kad Maskva reaguos į nedraugiškus Latvijos žingsnius uždraudžiant įvažiuoti Rusijos piliečiams iš „Magnickio sąrašo“.

„Kaip žinia, anksčiau atsakėme į analogišką Lietuvos valdžios žingsnį. Atitinkamos priemonės bus priimtos ir dėl Latvijos, taip pat prisidėjusios prie šios provokacinės antirusiškos linijos“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius