-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija pradėjo žvalgybinius veiksmus Irake ir svarsto karinių smūgių galimybę

Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas patvirtino, kad gavus Irako valdžios sutikimą tuojau pat bus pradėti kariniai smūgiai „Islamo valstybės“ kovotojams, grasinantiems Bagdadui, rašo rferl.org.
S.Lavrovas, D.Peskovas ir V.Putinas
S.Lavrovas, D.Peskovas ir V.Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kalbėdamas vizito Suomijoje metu Rusijos užsienio reikalų ministras pabrėžė Irako vyriausybės ir kurdų kovotojų palaikymo svarbą. Jo teigimu, visi kariniai veiksmai bus atliekami su Bagdado sutikimu.

S.Lavrovas patvirtino, kad Irake rengiamas žvalgybos centras, kuriame veiks Rusijos, Irako, Irano ir Sirijos atstovai, neatmesdamas galimybės, kad gali atsirasti ir kitų šalių suinteresuotų veikti kartu.

Irako parlamento atstovas patvirtino, kad nuo pirmadienio atakos prieš IS teroristus vykdomos remiantis būtent šio karinės žvalgybos centro duomenimis.

Tiesa, S.Lavrovas patikino, kad kol kas prašymo iš Irako vyriausybės nesulaukta, tačiau padėtis šioje šalyje stebima taip pat akylai kaip ir Sirijoje bei Afganistane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius