Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijai – dar vienas NATO smūgis

Šeštadienį Rygoje, Latvijoje, susirinkęs NATO Parlamentinės Asamblėjos Nuolatinis komitetas panaikino Rusijos Federacijos delegacijos NATO PA asocijuoto nario statusą. Šis sprendimas reiškia, kad Rusijos Federacija Asamblėjoje daugiau nedalyvaus, kol nebus pasirašyta nauja asocijuotos narystės sutartis.
Plakatas, skirtas V.Putinui
Plakatas, skirtas V.Putinui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Asamblėjos tolesnis bendradarbiavimas su Rusijos Federacija bei situacija Ukrainoje buvo vieni iš aktualiausių šio susitikimo klausimų.

Dėl Rusijos statuso panaikinimo diskutuota itin karštai. 

Lietuvai NATO PA Nuolatinio komiteto posėdyje atstovauja Seimo delegacijos NATO PA pirmininkas Andrius Mazuronis ir pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė. Dalyvauti posėdyje pakviestas Ukrainos Aukščiausiosios Rados Pirmininko pavaduotojas Ruslanas Košulinskis.

NATO PA – tarpparlamentinė organizacija, kurioje NATO valstybių parlamentarai kartu su asocijuotais Asamblėjos nariais bei kitų šalių partneriais aptaria jų šalims ir visam Aljansui rūpimus klausimus politikos, saugumo ir ekonomikos srityje. NATO PA siekia būti forumu, kuriame NATO valstybių parlamentarai kartu su savo kolegomis iš kitų valstybių galėtų keistis nuomonėmis ir idėjomis, ieškoti bendrų sprendimų užtikrinant saugumą bei stabilumą.

NATO PA du kartus per metus renkasi į sesijas – pavasario ir metinę rudens.  Gegužės 30  – birželio 2 dienomis NATO Parlamentinės Asamblėjos pavasario sesija vyks Vilniuje, Seime. Tai bus antroji Lietuvoje rengiama NATO PA sesija. Pirmą kartą ji buvo surengta 2001 m.

Turėdama asocacijuotos narės statusą Rusija galėjo pasisakyti NATO PA plenariniuose posėdžiuose, komitetuose, teikti pasiūlymus dokumentams. Tik balsuoti negalėjo, tai išskirtinai NATO narių teisė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius