Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
03 23

Rusijai tęsiant karą Ukrainoje, Lenkija rengia naują savigynos įstatymą

Lenkijos vyriausybė parengė naują teisės aktą, kuriuo siekiama padidinti šalies savigynos pajėgumus, įskaitant didesnį finansavimą pirmosios pagalbos kursams, geresnes gyventojų perspėjimo sistemas ir daugiau ekstremalioms situacijoms skirtų slėptuvių, penktadienį pranešė pareigūnai.
WOJTEK RADWANSKI / AFP
WOJTEK RADWANSKI / AFP

Gynybos ir vidaus reikalų ministrai sakė, kad parengti įstatymo projektą paskatino karas kaimyninėje Ukrainoje, kuri kovoja su Rusijos agresija. Rusija neseniai užėmė teritoriją rytuose, o Ukrainai itin trūksta šaudmenų.

Parlamentui teisės aktas bus tikriausiai pateiktas gegužę, po konsultacijų su visuomene ir vietos valdžios institucijomis, pažymėjo ministrai.

„Dėl įvykių, kuriuos matome už mūsų rytinės sienos, kalbame apie ekstremalią situaciją..., apie ginkluotą konfliktą“, – sakė vidaus reikalų ministras Marcinas Kierwinskis.

Lenkija yra viena iš tvirčiausių Ukrainos rėmėjų kariniu ir humanitariniu lygmeniu ir yra priėmusi beveik 1,5 mln. pabėgėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius