Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje areštuotas 39 mln. JAV dolerių vertės Petro Porošenkos įmonės turtas

Rusijos pareigūnai areštavo Lipecko mieste veikiančio konditerijos fabriko, kuris priklauso Ukrainos prezidentui Petro Porošenkai, turtą, kad užkirstų kelią jo pardavimui, antradienį pranešė patronuojančioji bendrovė „Roshen“.
Petro Porošenkos įmonės gaminami saldainiai
Petro Porošenkos įmonės gaminami saldainiai / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Nuo 2014 metų kovo, kai Rusija aneksavo Ukrainai priklausantį Krymo pusiasalį, o Maskvos remiami teroristai ėmė aktyviai veikti Ukrainos rytuose, Lipecko fabrikas buvo ne kartą tikrintas ginkluotų policininkų, boikotuotas ir rusų politikų kaltintas parama ekstremizmui.

„Galima neabejotinai pasakyti, kad Rusijos pusė sąmoningai imasi visų įmanomų žingsnių užkirsti kelią bendrovei parduoti savo turtą Rusijoje“, – sakoma „Roshen“ išplatintame pareiškime.

Jame nurodoma, kad bendrovė skųs Rusijos teismo sprendimą areštuoti turtą, kurio vertė siekia 39 mln. JAV dolerių.

Pernai gegužę rinkimus laimėjęs P.Porošenka, vadinamas Šokolado karaliumi, žadėjo parduoti „Roshen“, kurios pavadinimą sudaro du jo pavardės skiemenys. Iki krizės bendrovės metinė apyvarta sudarė 1,2 mlrd. dolerių.

Tačiau konfliktas Ukrainos rytuose ir jo sukelta ekonomikos krizė komplikavo pardavimo procesą ir iki šiol nepaskelbta apie jokius sandorius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius