-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Rusijoje areštuotas opozicijos aktyvistas I.Jašinas

Rusijos opozicijos aktyvistas Ilja Jašinas savo „Facebook“ paskyroje šeštadienį pranešė, kad buvo atgabentas į Troicko miesto, esančio už 50 km nuo Maskvos, vidaus reikalų skyrių.
Ilja Jašinas
Ilja Jašinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Lydimas dešimties kaukes dėvėjusių Vidaus reikalų ministerijos specialiųjų pajėgų ginkluotų pareigūnų, buvau nuvežtas į Troicko miesto policijos skyrių“, – sakoma opozicijos lyderio Aleksejau Navalno svarbaus bendražygio I.Jašino pranešime.

Naujienų agentūra „Interfax“ negavo teisėsaugos institucijų komentarų šiuo klausimu.

Liepos 14 dieną Maskvoje įvyko su savivaldybe nesuderinta akcija – masinis nepriklausomų kandidatų susitikimas su rinkėjais, į kurį, pasak Vidaus reikalų ministerijos, susirinko apie tūkstantis žmonių. Liepos 15, 16 ir 17 vakarais kandidatai surengė keletą kitų susitikimų su savo rėmėjais Trubnajos (Trimitų) aikštėje.

Liepos 20 dieną Maskvoje įvyko mitingas dėl leidimo nepriklausomiems kandidatams dalyvauti rinkimuose. Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, į mitingą susirinko 12 tūkst. žmonių, nors opozicijos grupės „Baltasis skaitiklis“ duomenimis, dalyvių buvo 22,5 tūkstančio.

Po akcijos, leidimo kandidatuoti negavę kandidatai paskelbė pareiškimą, reikalaudami būti užregistruoti į rinkimus, taip pat pareikalavo susitikimo su Maskvos meru Sergejumi Sobjaninu.

Liepos 24 dieną buvo pranešta, kad Maskvos Simonovskio rajono teismas skyrė opozicionieriui Aleksejui Navalnui 30 parų arešto už raginimą dalyvauti nesuderintame viešame renginyje. Remiantis protokolu, A. Navalnas liepos 20 dieną sankcionuoto mitingo metu paragino piliečius dalyvauti nesankcionuotose mitinguose liepos 27 dieną dėl nepriklausomų kandidatų registracijos į Maskvos miesto Dūmos rinkimus ir tą patį pakartojo socialiniame tinkle „Facebook“.

Liepos 25-osios naktį buvo atliktos kratos kelių opozicijos narių, siekiančių dalyvauti rinkimuose į Maskvos miesto Dūmą, namuose ir biuruose. Dmitrijus Gudkovas, Ivanas Ždanovas, Aleksandras Solovjovas ir kai kurie kiti neregistruoti kandidatai buvo iškviesti apklausai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius