-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje blokuojama internetinė pagrindinio opozicijos judėjimo svetainė

Rusijoje antradienį pranešta, kad nurodyta užblokuoti interneto svetaines, susijusias su opozicijos judėjimu, kuriam vadovauja ištremtasis buvęs oligarchas ir Kremliaus kritikas Michailas Chodorkovskis, pastarojo „nepageidaujamos“ veiklos pretekstu.
Michailas Chodorkovskis
Michailas Chodorkovskis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Dešimtį metų kalėjęs M.Chodorkovskis, dabar gyvenantis Britanijoje, įsteigė organizaciją „Atviroji Rusija“ („Otkrytaja Rossija“, „Open Russia“), kuri propaguoja politinę įvairovę.

Jis rengė protestus su šūkių „Įgriso“ („Nadojel“) prieš prezidentą Vladimirą Putiną.

Žiniasklaidos priežiūros Rusijoje įstaiga „Roskomnadzor“ pranešė nurodžiusi interneto paslaugų teikėjams blokuoti „Atvirosios Rusijos“ svetaines, nes to paprašiusi prokuratūra.

Teisingumo misterija anksčiau šiais metais „nepageidaujama“ organizacija paskelbė Britanijoje registruotas „Atvirosios Rusijos“ įstaigas ir įkėlė jas į juodąjį sąrašą.

Antradienį „Atvirosios Rusijos“ internetinės svetainės buvo nepasiekiamos; šis judėjimas patvirtino, kad jų blokavimas padėtas.

Pats M.Chodorkovskis sakė, kad blokuotos kelios su „Atvirąja Rusija“ susijusios svetainės, tarp kurių yra ir khodorkovsky.ru bei svetainė „Vietoj Putino“ („Vmesto Putina“), palaikanti opozicijos politikus, iš kurių paminėtinas Aleksejus Navalnas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Navalnas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Aleksejus Navalnas

M.Chodorkovskis smerkė pareigūnų veiksmus, vadino tai „piktnaudžiavimu valdžia“, „žodžio laisvės konstitucinių normų pažeidimu“. Jis ragino bičiulius sekti „Atvirąją Rusiją“ socialiniuose tinkluose.

„Sprendimą mūsų svetainių atžvilgiu mes laikome neteisėtu ir nepagrįstu“, – sakė ir „Atvirajai Rusijai“ atstovaujantis žmogaus teisių advokatas Sergejus Badamšinas. dar pareiškęs, kad „Roskomnadzor“ ir prokuratūros sprendimas bus apskųstas.

Teisingumo ministerijos „nepageidaujamų“ tarptautinių organizacijų sąraše yra ir JAV Kongreso įsteigtas „Nacionalinis demokratijos fondas“ (National Endowment for Democracy).

„Atvirąją Rusiją“ dažnai užsipuola Rusijos valdžia; spalį tyrėjai kratė šios amortizacijos biurą Maskvoje ir jo tarnautojų namus.

Galingasis Tyrimų komitetas tvirtina, kad ieškoma įrodymų, jog „Atviroji Rusija“ gauna finansavimą iš užsienio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius