-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje dėl „techninės klaidos“ buvo blokuota svetainė „YouTube“

Rusijos internautai trečiadienį negalėjo patikėti savo akimis išvydę, kad valdžia blokavo prieigą prie „YouTube“ svetainės, įtraukę ją į draudžiamų svetainių sąrašą.
„Youtube“
„Youtube“ / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 YouTube Rusija

Netrukus pareigūnai paaiškino, kad portalas buvo trumpam blokuotas dėl „techninės klaidos“.

Šį mėnesį Rusijos vartotojų apsaugos agentūros pateiktame naujame blokuojamų svetainių sąraše trečiadienį atsirado ir youtube.com, tačiau po kelių minučių iš jo buvo išbrauktas.

Šiuo įvykiu susidomėjus žiniasklaidai, agentūros vadovas Genadijus Oniščenka Rusijos naujienų agentūroms paaiškino, kad agentūra norėjo blokuoti 22 į tą svetainę įkeltus vaizdo įrašus, konkrečiai tuos, kuriuose pateikiamos instrukcijos kaip nusižudyti, o ne visą svetainę.

Už interneto svetainių registrą atsakingos komunikacijų priežiūros agentūros atstovas Vladimiras Pikovas naujienų agentūrai AFP sakė, kad šis incidentas įvyko dėl „techninės klaidos“.

Rusai susirūpinę dėl gresiančio žodžio laisvės suvaržymo ir daugelio valdžiai nepalankių interneto svetainių uždarymo, kai Rusijoje įsigaliojo naujas įstatymas, leidžiantis vyriausybei blokuoti tinklalapius, pateikiančius draudžiamą turinį.

Šis teisės aktas nukreiptas prieš svetaines, kuriose esama vaikų pornografijos, informacijos apie narkotikus arba skatinamos savižudybės. Taip pat gali būti blokuojami tinklalapiai, kuriuos teismas yra pripažinęs ekstremistiniais.

Tačiau kritikai pažymi, jog šio įstatymo formuluotės gali būti panaudotos kaip dingstis blokuoti opozicijos tinklalapius, įkeliant į juos draudžiamos medžiagos.

Didieji tarptautiniai interneto tinklai protestavo prieš šį įstatymą. Interneto enciklopedijos „Wikipedia“ portalas rusų kalba surengė protesto akciją, laikinai užsidarydamas, o populiarios internetinės paieškos sistemos Yandex.ru pagrindiniame puslapyje buvo įkeltas juodas stačiakampis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius