Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 03 /12:00

Rusijoje į kalėjimą pasiųstas V.Sinica – už žinutę tviteryje

Rusijos teismas antradienį skyrė penkerių metų įkalinimo bausmę tinklaraštininkui, tviteryje paskelbusiam žinutę, kurioje buvo raginama susidoroti su teisėsaugos pareigūnų vaikais, pranešė naujienų agentūros.
Vladislavas Sinica teisme
Vladislavas Sinica teisme / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Maskvos Presnios apylinkės teismas pripažino Vladislavo Sinicos kaltę pagal kaltinimus ekstremizmu.

Nuspręsta, kad jis turi atlikti penkerių metų laisvės atėmimo bausmę pataisos kolonijoje, iš teismo rūmų pranešė trys pagrindinės Rusijos naujienų agentūros.

V.Sinica pripažintas kaltu pagal Rusijos baudžiamojo kodekso straipsnį dėl neapykantos ir priešiškumo teisėsaugos pareigūnų atžvilgiu kurstymo naudojantis internetu. Teismo nurodymu jis buvo areštuotas rugpjūčio 5 dieną.

Pirmadienį kaltintojai teisme prašė skirti tinklaraštininkui šešerių metų laisvės atėmimo bausmę.

Tyrėjai nurodo, kad šių metų liepos 31 dieną V.Sinica naudodamasis pseudonimu „Maks Steklov“ tviteryje ragino žmones „imtis neteisėtų smurtinio pobūdžio veiksmų prieš teisėsaugos organų darbuotojų vaikus“.

Teisme sprendžiant tinklaraštininko arešto klausimą tyrėjas aiškino, kad „pagal V.Sinicos parodymus jis pripažino neapykantą ir priešiškumą kurstančių užrašų paskelbimo savo paskyrose faktą“, bet „kaltės nepripažino“.

V.Sinica procesą pavadino absurdu, o jo advokatas sakė, jog minimos atsakovo žinutės internete akivaizdžiai rodo, „kad tai ne ką nors kurstantys raginimai, o pamąstymai apie tai, kaip galėtų būti“.

Apklausos protokolas rodo, kad V.Sinica tyrėjams aiškino paskelbtose žinutėse neketinęs „skelbti grasinimų konkretiems asmenims“.

Tinklaraštininkas žurnalistams po teismo posėdžio sakė ketinantis apskųsti nuosprendį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius