-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijoje į prezidento postą taikantis milijardierius žada suteikti malonę kalinamam magnatui Michailui Chodorkovskiui

Rusijos milijardierius, kuris planuoja mesti iššūkį premjerui Vladimirui Putinui per ateinančiais metais vyksiančius prezidento rinkimus, ketvirtadienį pareiškė, kad patekęs į Kremlių pirmiausiai suteiktų malonę kalinamam buvusiam verslo magnatui Michailui Chodorkovskiui.
Michailas Prochorovas
Michailas Prochorovas / „Scanpix“ nuotr.

Michailas Prochorovas taip pat žada, kad išrinktas prezidentu leistų laisvai registruoti opozicijos partijas ir atkurtų pasitikėjimą provincijų gubernatorių rinkimais.

V.Putinas, kuris pastaruosius 12 metų dominavo Rusijos politikoje, marginalizavo opozicijos jėgas, sugriežtino rinkimų taisykles ir panaikino tiesioginius regionų gubernatorių rinkimus.

M.Prochorovas, kurio turtas vertinamas 18 mlrd. JAV dolerių, kapitalą susikrovė iš prekybos metalais, bankininkystės ir žiniasklaidos verslo. Jam taip pat priklauso 80 proc. NBA krepšinio komandos „New Jersey Nets“ akcijų.

M.Chodorkovskis, buvęs turtingiausias žmogus Rusijoje, kalinamas nuo 2003 metų dėl mokesčių vengimo ir sukčiavimo, tačiau daugelis mano, kad jis buvo nubaustas už mėginimą mesti iššūkį V.Putino valdymui.

Kalbėdamas susitikime su savo šalininkais, kurie kelia jo kandidatūrą į ateinantį kovą vyksiančius rinkimus, M.Prochorovas gyrė praeitą savaitgalį vykusius masinius protestus Maskvoje dėl rinkimų klastojimų, kuriuose dalyvavo dešimtys tūkstančių žmonių ir kurie tapo didžiausia visuomenės nepasitenkinimo demonstracija per pastaruosius 20 metų.

„Giliai suprantu reikalavimus ir siekius žmonių, išėjusių į gatves“, – M.Prochorovas sakė žurnalistams, pridūręs, kad pats galimai prisidės prie protesto, organizuojamo vėliau šį mėnesį.

Jis sakė nebijantis mesti iššūkio V.Putino valdžiai.

„Putinas – rimtas varžovas, tačiau aš nebijau konkurencijos“, – pareiškė verslininkas.

Kai kurie apžvalgininkai kelia prielaidą, kad M.Prochorovas galėjo susitarti su Kremliumi ir galimai kandidatuoja vien tam, kad įtiktų valdžia nepatenkintiems rinkėjams ir atimtų balsus iš opozicijos.

Tačiau M.Prochorovas savo tinklaraštyje trečiadienį pareiškė, jog veikia savarankiškai.

„Natūralu, kad mano kandidatavimas parankus Kremliui. Natūralu, kad jie nori žaisti demokratiją ir parodyti, jog žmonės turi „kažkokį pasirinkimą“, – aiškino jis. – Tačiau taip pat būtinai privalome pasinaudoti valdžia, jeigu norima ne sukelti šiokį tokį triukšmą ir dingti, o pakeisti mūsų gyvenimą į gera.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius